Mainos

Ukraina suostuu kaasukokoukseen - mutta ei Moskovassa

Ukraina pitää Venäjän ideaa kaasukiistaa koskevasta huippukokousta hyvänä. Maan presidentin Viktor Jushtshenkon mukaan kokousta ei kuitenkaan voi järjestää Moskovassa, koska Venäjä on kaasukiistan osallinen. Jushtshenkon mielestä sopivampi paikka kokoukselle olisi Bryssel tai Praha.

Venäjän presidentti Dmitri Medvedev kutsui tänään koolle huippukokouksen, jossa on määrä puida Venäjän ja Ukrainan välistä kaasukiistaa.

Kokousta kaavaillaan lauantaiksi ja siihen osallistuisivat kaikki maat, joita kiista koskee. Medvedev esitti ajatuksen kokouksesta tavattuaan pääministerit Bulgariasta, Moldovasta ja Slovakiasta.

Venäjä katkaisi vuodenvaihteessa kaasuntoimitukset Ukrainaan, jonka kautta kaasua kulkee myös EU-maihin. Kaasuhanat avattiin tiistaina, mutta toimitukset tyssäsivät Ukrainan rajalle.

Venäjän mukaan Ukraina on tahallisesti katkaissut toimitukset Eurooppaan. Ukraina puolestaan syytti Venäjää siitä, että se on toimittanut putkiin niin vähän kaasua, ettei paine ole riittänyt sen eteenpäin pumppaamiseksi.

Pääministeri Vladimir Putinin mukaan ongelma ei kuitenkaan ole Venäjän, vaan Ukrainan, jonka on se ratkaistava. Samalla Putin vaati EU:ta painostamaan Ukrainaa tiukemmin kaasukiistassa.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.