Ukraina kertoo vallanneensa strategisesti tärkeän Robotynen kylän

Ukrainan mukaan sen joukot ovat vallanneet Robotynen kylän Etelä-Ukrainassa. Strategisesti tärkeänä pidetyn kylän hallinnasta on käyty raskaita taisteluita.

Varapuolustusministeri Hanna Maljar kertoi televisiossa, että Ukrainan joukot etenevät Robotynen kaakkoispuolella ja Mala Tokmatshkan kylän eteläpuolella.

Robotynen valtaamista on pidetty tärkeänä, koska sen kautta kulkee reitti muihin strategisesti tärkeisiin kohteisiin.

Sekä Robotyne että Mala Tokmatshka sijaitsevat Zaporizhzhjan alueella, jonka Venäjä väitti jo viime vuonna liittäneensä itseensä, vaikka ei edes ollut onnistunut valtaamaan sitä kokonaan.

Ukrainan vastahyökkäys eteläisellä rintamalohkolla on edennyt hitaasti, koska Venäjä on linnoittanut alueen vahvasti ja levittänyt sinne kilometrikaupalla miinoja.

Myös Bahmutin lähellä itäisellä rintamalohkolla Ukrainan joukot ovat onnistuneet valtaamaan viikon kestäneissä taisteluissa noin neliökilometrin verran lisää maata, Maljar sanoi.

Harkovan alueella Ukrainan koillisosassa on niin ikään Maljarin mukaan käyty raskaita taisteluja koko viikonlopun venäläisten yrittäessä vallata takaisin menettämiään alueita.

Ukrainan puolustusvoimat julkaisi tunteellisen videon Robotynen kylän vapauttamisesta 2:29
Katso myös: Ukrainan puolustusvoimat julkaisi tunteellisen videon Robotynen kylän vapauttamisesta

Lue myös:

    Uusimmat