Ukraina julkaisi hämmentävän videon dronen ja venäläishelikopterien kohtaamisesta – "He vain yksinkertaisesti luovuttivat"

Video tallensi hetken: Kaksi venäläiskopteria epäonnistuu Ukrainan dronen alasampumisessa 0:55
Drone kohtasi Venäjän helikopterit Krimillä – katso videomateriaalia kohtaamisesta yläpuolelta.

Ukrainan sotilastiedustelu julkaisi videon Krimiltä, jossa väitetysti kaksi venäläistä helikopteria epäonnistuu pudottamaan lennokin alas.

Sotilastiedustelu kirjoittaa pikaviestipalvelu Telegramissa, että kyseinen lennokki olisi ollut kahden helikopterin lisäksi yhden hävittäjän tähtäimessä.

– Lennokkimme poistui taistelukentältä vahingoittumattomana ja palasi onnistuneesti tukikohtaan, sotilastiedustelu väittää.

Lennokin kuvaamalta videolta on nähtävissä, kuinka sen edessä lentää venäläiskopteri. Helikopterin väitetään tulittavan videolla lennokkia.

Ukraina ei ole täsmentänyt lennokin tyyppiä. Videon kuvausaikaa ja paikkaa ei ole vahvistettu.

Videon jakoi sosiaalisen median palvelu X:ssä Ukrainan sisäministeriön neuvonantaja Anton Geraschenko, ja se herätti palvelussa kovaa keskustelua tilanteesta.

– Kuinka tämä on mahdollista? Helikopterit yksinkertaisesti vain luovuttivat? Näytti siltä, että heillä oli reilusti aikaa ampua se alas, kirjottaa Lawrence Krubner.

Ukraina on tehnyt aktiivisesti lennokki-iskuja viime aikoina useille eri alueille. Ukrainalle kuuluvan Krimin lisäksi armeija on tehnyt useita iskuja Venäjän rajojen sisäpuolelle, kuten Moskovaan, Pihkovaan, Brjanskiin, Pskovaan sekä Kalugaan.

Lue myös:

    Uusimmat