Ukraina älähti: "Ulkomailla on tunne, että täällä on sota käynnissä – ei pidä paikkansa"

Reutersin videolla epäillään näkyvän ohjuskalustoa Krimillä – tällaista kalustoa Venäjä on tuonut Ukrainan tuntumaan harjoitusten nimissä 3:15
Tällaista kalustoa Venäjä on tuonut Ukrainan tuntumaan.

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskiy on kommentoinut maansa kriisiytynyttä tilannetta ja puheluaan Yhdysvaltain presidentin Joe Bidenin kanssa.

Volodymyr Zelenskiy sanoi, ettei tilanne ole tällä hetkellä sen jännittyneempi kuin aiemmin.

– Ulkomailla on tunne, että täällä on sota käynnissä, ei pidä paikkansa, hän jyrähti.

Tämän voi tulkita vastaukseksi Bidenille ja Natolle. Yhdysvaltain presidentti Joe Biden varoitti puhelussa Zelenskiyn kanssa, että Venäjän hyökkäys Ukrainaan on mahdollista helmikuussa.

Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg puolestaan sanoi tänään olevansa huolissaan Venäjän joukoista Valko-Venäjällä. Hän myös kertoi, että sotilasliiton on mahdollista lähettää lisää joukkoja Itä-Eurooppaan.

– En sano, että kriisin eskaloituminen ei ole mahdollista, mutta emme tarvitse paniikkia, Zelenskiy linjasi.

Zelenskiy sanoikin, että sisäinen uhka on pääriski Ukrainalla tällä hetkellä. Tähän lukeutuu talouden romahtaminen.

Ukraina pyytääkin länneltä poliittista, mutta myös taloudellista tukea jopa 4–5 miljoonan dollarin verran.

"Tämä on suuri haaste Natolle"

Ukraina ei kuulu Natoon, mutta Zelenskiyn mukaan se on ainoa takaaja maan ”kovalle” eli sotilaalliselle turvallisuudelle.

– Tämä on suuri haaste Natolle. Jotkut eurooppalaiset maat ajattelevat, että ”ei oteta Ukrainaa mukaan”. Mutta jos täysimittainen sota alkaa, se sijoittuu myös joidenkin Nato-maiden rajoille, Zelenskiy sanoi.

Venäjä on puolestaan todennut, että Yhdysvallat ja länsi käyttävät Ukrainaa vaan pelinappulana lisätäkseen jännitteitä Venäjää kohtaan. 

Lue myös:

    Uusimmat