Uhri löytyi pihalta verisenä, kaksi kiinni taposta epäiltynä: Poliisilla aavistus siitä, mihin Meri-Toppilan puukotus liittyy

Eilen torstaina 13. kesäkuuta illalla Oulussa tapahtui kaksi vakavaa väkivallantekoa. 

Meri-Toppilassa kuoli täysi-ikäinen mies, kauppakeskus Valkeassa loukkaantui alaikäinen henkilö. Tekojen ei epäillä liittyvän toisiinsa, poliisi vahvistaa. 

Poliisi tutkii Meri-Toppilassa tapahtunutta puukotusta tappona ja on ottanut vuonna 1996 syntyneen miehen ja vuonna 1987 syntyneen naisen kiinni teosta epäiltynä.

– Tässä vaiheessa molempia epäillään taposta. Tapahtumien kulun tutkinta on kuitenkin niin alussa, että on vielä vaikea sanoa, mikä kummankin rooli on ollut, kertoo jutun tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Ilkka Riikola Oulun poliisin väkivaltarikostutkinnasta MTV:lle.

Riikola kertoo, että poliisilla on jonkinlainen aavistus ja käsitys siitä, mihin tapaus tarkemmin sanottuna liittyy.

– Mutta en pysty vielä avaamaan sitä sen kummemmin. Teräasetta on käytetty ja uhri on löytynyt pihalta verissä päin, jolloin apua on hälytetty paikalle. Meillähän tekninen tutkinta haarukoi tapahtumapaikkaa. 

Riikola kertoo, että poliisi ei ole vielä päässyt aloittamaan epäiltyjen kuulusteluja. Samaan asiakokonaisuuteen on poliisilla kiinni myös toinen täysi-ikäinen mies, mutta häntä ei epäillä taposta.

– Lähiajat näyttävät, ketä tulemme hakemaan jutussa vangiksi.

Poliisilla on henkilön kiinnioton jälkeen kolme vuorokautta aikaa selvittää tapahtumien kulkua ja syyllisyyskysymyksiä, jonka jälkeen sen on tehtävä päätös, ketä tai keitä se tulee esittämään käräjäoikeudelle vangittavaksi.

Lue myös:

    Uusimmat