Mainos

Ugandassa epäselvissä olosuhteissa kuollut suomalaismies oli yhteydessä Patriaan jo vuonna 2016 – "Uskon, että hän halusi olla Patrian edustaja"

Ugandassa epäselvissä olosuhteissa kuollut suomalainen liikemies oli yhteydessä Patriaan jo vuonna 2016. Valtion omistuksista vastaava ministeri Mika Lintilä (kesk.) pyysi Patrialta selvitystä tapahtuneesta.

41-vuotias suomalainen liikemies löydettiin kuolleena viime viikolla hotellihuoneestaan Ugandan pääkaupungista Kampalasta. Mies oli markkinoimassa maassa Patrian tuotteita.

Ennen matkaa hän oli tavannut Patrian edustajan ja saanut käyttöönsä muun muassa esitteitä. Patrialle liikemies oli kertonut, että hänellä oli sovittu tapaaminen Ugandan puolustusministeriössä.

Lintilä: Dramaattinen tapahtuma

Valtion omistuksista vastaava ministeri Mika Lintilä pyysi Patrialta selvitystä tapahtuneesta. Suomen valtio omistaa Patrian.

– Dramaattinen tapahtuma kaikkinensa. Omistajaohjausministerinä olen suorastaan velvoitettu tiedustelemaan Patrialta sen tapahtumien kulun siltä osin kuin miten Patria tähän liittyy, Lintilä sanoi MTV Uutisille. 

Patrian toimitusjohtajan Olli Isotalon mukaan ministeri Lintilälle on annettu selvitys.

– Olemme antaneet ministerille jo selvityksen, jossa käydään asiat läpi kronologisessa järjestyksessä Patrian näkökulmasta. Olemme avanneet liiketoimintakumppaneidemme valintaperusteita, mutta myös niitä kohtia, joista meidän pitää ottaa oppia, Isotalo kertoo MTV Uutisille.

Isotalon mukaan Patria ei juurikaan käytä ulkopuolisia konsultteja. Ugandan-tapauksessa mies oli itse ollut yhteydessä Patriaan ja kertonut tulevasta matkastaan ja siihen liittyvistä tapaamisista.

– Kaikkia omia prosesseja emme ole tässä onnistuneet noudattamaan.

Isotalo kertoo, että mies oli Patriaan ensimmäisen yhteydessä vuonna 2016.

– Hän oli meihin yhteydessä tarjoten kansainvälisen markkinoinnin palveluita Qatarissa, mutta muistaakseni myös Indonesia tai Pakistan on listalla vilahtanut. On käyty keskusteluita, mutta yhdenkään näiden maan osalta emme ole hänen kanssaan tehneet sopimusta.

Mieheltä ei ostettu konsulttipalveluita

Isotalo sanoo, ettei Patria ole koskaan ostanut mieheltä konsulttipalveluita.

– Uskon, että hän olisi halunnut olla Patrian edustaja, ja tällä tavalla osoittaa, että hänellä on lisäarvoa Patrialle.

Patria aikoo käydä tapahtuneen läpi huolellisesti.

– Ensimmäisenä tulee mieleen, että kouluttamista tarvitaan lisää. Asianomaisten henkilöiden kanssa on keskusteltu ja keskusteluja tullaan jatkamaan.

Mahdollisista toimenpiteistä Isotalo ei osaa sanoa vielä mitään.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja