UFC:lta järisyttävä ilmoitus: Supertähti tekee paluun kolmen vuoden tauon jälkeen – panoksena heti raskaan sarjan mestaruus

UFC tiedotti varhain sunnuntaiaamuna Suomen aikaa, että Jon Jones ja Ciryl Gane iskevät yhteen maaliskuussa vapaaottelupromootion raskaan sarjan mestaruudesta.

Entinen alemman raskaan sarjan UFC-mestari Jon Jones, joka luopui aiemmasta tittelistään rahariidan vuoksi, tekee paluun oktagoniin peräti kolmen vuoden tauon jälkeen. Jones otteli viimeksi helmikuussa 2020, jolloin hän puolusti voitokkaasti alemman raskaan sarjan mestaruutta ottelussa Dominick Reyesiä vastaan.

Nyt painoluokkaa ylemmäs raskaaseen sarjaan vaihtanut Jones ottelee paluussaan heti sarjan kiistattomasta mestaruudesta Cyril Ganea vastaan. Ottelu järjestetään Las Vegasissa 4. maaliskuuta.

Jon Jonesia pidetään yleisesti yhtenä kaikkien aikojen parhaista vapaaottelijoista, jonka ottelusaldo on komea: 26 voittoa ja yksi tappio. Hänen piti aiemman suunnitelman mukaan kohdata ranskalainen raskaan sarjan mestari Francis Ngannou, mutta UFC-pomon Dana Whiten mukaan Ngannou on lähtenyt UFC:sta. Whiten mukaan Ngannou kieltäytyi sarjan historian rahakkaimmasta sopimuksesta.

– Yritimme kaikkemme, jotta olisimme saaneet tämän ottelun tapahtumaan, mutta hän on saanut päähänsä ajatuksen, että UFC:n ulkopuolella on isompia mahdollisuuksia tarjolla heikompia vastustajia vastaan, White sivalsi.

– Purimme hänen sopimuksensa ja annamme hänen tehdä, mitä hän haluaa.

Niinpä nyt paluun kehään tekevä Jones kohtaa titteliottelussa Ganen, joka on voittanut 11 ottelua ammattilaisena ja hävinnyt vain Ngannoulle kertaalleen.

Siviilipuolen kohuissa ryvettynyt ja myös Whiten kanssa aiemmin julkisesti riidellyt Jones nousi UFC-mestariksi aikanaan kaikkien aikojen nuorimpana ottelijana, 23-vuotiaana, ja puolusti titteliään 11 kertaa onnistuneesti. Jonesin ainoa tappio UFC-uralla on tullut diskauksen seurauksena.

Vuonna 2015 Jones menetti mestaruusvyönsä oltuaan osallisena auto-onnettomuudessa ja paettuaan paikalta. Vuonna 2016 Jones puolestaan antoi positiivisen tuloksen dopingtestissä ja sai rikkeestään kilpailukieltoa.

Whiten mukaan 35-vuotias Jones on pitkästä tauostaan huolimatta voimiensa tunnossa.

– Jon Jones on ollut halukas ja valmis ottelemaan ketä vastaan vain. Hänelle ei ollut väliä, kuka se on, White totesi.

UFC-pomo White on ollut alkuvuodesta itsekin kohun keskellä. Hän pyysi hiljattain julkisesti anteeksi oman vaimonsa lyömistä uudenvuoden juhlissa. Pariskunnan välinen kahakka yökerhossa päätyi viraaliksi videoksi sosiaalisessa mediassa.

Juttua päivitetty kello 14.39: Korjattu Cyril Ganen virheellinen ottelutilastotieto 11 voittoon ja yhteen tappioon ammattilaisena.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja