Tyylitunnustus: Eva Louhivuori antoi navan näkyä nuorena

AVAn uudessa juttusarjassa puhutaan omasta tyylistä. Ensimmäisessä jutussa Eva & Manu -muusikkopariskunnan Eva Louhivuori kertoo, millaisia vaiheita hän on käynyt läpi päätyessään nykyiseen tyyliinsä, ja katuuko hän jotain niistä! Millaisia tyylivinkkejä Eva antoi AVAlaisille?

Kuvaile tyyliäsi omin sanoin

Rento! Minulla ei ole ikinä hiukset esimerkiksi tiukalla nutturalla. Se kertoo paljon tyylistäni ja siitä, mitä tykkään pitää päälläni. Housut saavat olla tyköistuvat ja tiukat farkut. Myös sukkahousut ja shortsit ovat hyvä yhdistelmä. Tyylissäni on vähän boheemia street-henkeä! Hattupäässä, valkoinen puuvillapaita, kivat korvikset, pienet nahkakengät ja farkut ... Sellainen olen!

Miten tyylisi on muuttunut vuosien aikana?

Olen muuttanut tyyliäni tosi paljon ja laidasta laitaan. Se on mennyt selkeästi elämänvaiheitteni kanssa käsikkäin. Kun olen etsinyt itseäni, tyylinikin on vaihtunut.

Ala-asteella pidin paljon isoveljieni vaatteita, koska se oli silloin mielestäni "coolia".

Yläasteella minulle tuli teiniangstinen vaihe. Blondasin hiukseni täysin vaaleiksi ja käytin skeittikenkiä ja pillifarkkuja. Tämä ei riittänyt, vaan lävistin napani ja pidin koulussa napapaitaa, jotta lävistykseni varmasti näkyisi koko maailmalle.

Lukiossa oli hippivaihe. Minulla oli pikkuletit päässä ja käytin hamppuvaatteita. Niihin aikoihin aloin löytää myös musiikillisesti omaa ääntäni.

Ammattikoulussa Jyväskylässä laulua opiskellessani tyylini muuttui taas. Olin sekoitus boheemia ja keijukaistyyliä. Tuunasin paljon omia vaatteitani. Minulla saattoi olla päällä vaikka farkut, joiden päällä joku outo rimpsuhame, lätsä päässä, kukkapaita päällä. Halusin näyttää täysin erilaiselta kuin kaikki muut!

23-vuotiaasta asti olen pukeutunut samalla tavalla kuin nykyään, rennon boheemisti, katutyyliä muistuttaen. Uskon, että tämä tyyli on tullut jäädäkseen. Ostelin ennen hirveästi vaatteita, koska minun oli vain saatava kaikki itselleni. Se on jäänyt kokonaan nykyisen tyylin myötä. Nykyään ymmärrän vaatteiden laadun, ja sen, kuinka paljon se merkitsee. Shoppailen vähemmän, mutta kun shoppailen, ostan jotain todella laadukasta ja hyvää. Käytän paljon kierrätysmateriaaleista valmistettuja vaatteita.

Jos haluan vaikka uudet kengät, harkitsen niitä monta päivää ja katselen blogeista kenkävaihtoehtoja. Käyn sovittamassa ensin monessa kaupassa, jonka jälkeen vasta ostan ne. Nyt tietää tarkalleen, mitä haluaa, joten ostelu on helpompaa.

Evan tyyli-idolit

Minulla ei oikeastaan ole sellaisia. Yläasteella matkin ihmisiä ympärilläni ja pukeutuminen oli sosiaalinen juttu, mutta ala-asteella ollessani pidin pääni ja pukeuduin juuri niin kuin halusin. Minua myös kiusattiin siitä koulussa, koska näytin varmasti muiden mielestä oudolta. Yläasteella halusin siis näyttää juuri siltä kuin kaikki muutkin. Ostin samat merkkifarkut ja käyttäydyin kuten muut. Lukiosta lähtien olen taas ollut oman tieni kulkija ja kapinallinen.

Mitkä ovat tyylisi kulmakiviä?

Käytän harvoin pastellisävyjä tai pinkkiä, vaan mieluummin luonnonvalkoista, ruskeaa, vihreää ja tummanpunaista. Yhdet keltaiset farkut minulla kyllä on! Luonnolliset värit tuntuvat istuvan minulle paremmin.

Mikä on suurin tyylimokasi?

Tavallaan olen ylpeä kaikista vaiheistani! Yläasteen napalävistys, napapaita, tiukat farkut, vahva meikki ja blondattu tukka vähän tosin kammoksuttaa. Mitä oikein tuli tehtyä! Tunnustan ehkä tehneeni tyylimokan tuolloin. Pakkasta saattoi olla -30 astetta ja hiihdin koulussa napa näkyen. Lukion jälkeisestä ammattikouluajastakin tulee erikoisia muistoja. Minulla oli tosi kummallisia vaatteita, esimerkiksi se jo mainittu rimpsuhame.

Lempivaatteesi?

Olen käyttänyt jo vuosia kotona Nanson pitkää t-paitaa, joka ulottuu polviin. Se on tosi mukava, kiva päällä ja sopisi kyllä arkena vaikka sukkahousujen ja kivojen kenkien kanssa. Se on ollut minulle kotihengailupaita, joka ei ole mennyt vieläkään rikki ja kulkee aina mukana!

Voisitko kuvitella, että käyttäisit keikkaillessasi stylistia?

En oikein tiedä... Haluan päättää itse, mitä pistän päälleni. Jos voisin luottaa stylistiin satapronsettisesti, ehkä sitten. Hänen pitäisi tietää, mikä näyttää päälläni hyvältä. Olen itse asiassa miettinytkin, että pitäisikö joskus pyytää vinkkejä siihen, mikä lavalla näyttää hyvältä. Itse en osaa välttämättä aina ajatella, että vaikka tietyt korvakorut ja kengät valitsemalla ulkonäköni muuttuu erilaiseksi. Stylistille pitäisi myös pystyä sanomaan, jos ei todellakaan haluaisi pukeutua johonkin hänen ehdottamaansa vaatteeseen.

Evan tyylivinkit AVAlaisille

1. Mieti, mitä tarvitset, ja mistä hankit vaatteesi. Itse hankin vaatteeni mieluummin pieniltä tekijöiltä. Massapaikoissa ei vaate usein ole myöskään niin laadukas.

2. Jos joskus ahdistaa, että näyttää kamalalta vaatteissaan, yritä miettiä enemmän sitä, millainen vaate sopii juuri sinulle. Katso itseäsi ja tarkastele, mikä saa sinut näyttämään hyvältä, ja mitä puoliasi kannattaa korostaa.

3. Vaatteissa pitää olla myös hyvä olla!

Huippusuosittu tyyli-ikoni Maria Veitola luotsaa AVAn Muotitietoinen-uutuusohjelmaa 12.11. alkaen.

Lue myös:

Levyarvostelu:Eva & Manu


AVA

Teksti: Jenni Junkala

Kuvat: Eva Louhivuoren kotialbumi, Warner Music Finland, Maximilian / Mighty Monkey

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja