Tyylitaituri Sami Saari: Pituus toi haastetta pukeutumiseen

Muusikko Sami Saari esitteli tyylinsä saloja AVAn Tyylitunnustuksia-ohjelmassa. Suutarina uransa aloittaneen Samin tyyli on kehittynyt pillifarkuista valkoisiin smokkeihin.

Tyylikkäästä pukeutumisestaan tunnettu muusikko Sami Saarion toiselta ammatiltaan suutari. Sami jakoikin juontaja Jani Toivolalle kenkien hoitovinkkejä Tyylitunnustuksia-sarjan neljännessä jaksossa. Myös tyylikkäät puvut ovat Samin tavaramerkki.

Teknokengät olivat muotimoka

Pakollisiin tyylimokiin Sami lukee teknovaiheensa, johon kuuluivat muun maussa paksupohjaiset teknokengät.

– En edes pidä teknomusiikista, Sami ihmettelee.

Vuonna 1986 ensimmäisen kerran Tavastialla mustissa pillifarkuissa, bootseissa, kultaisin napein koristellussa pilottitakissa ja baretissa esiintyneen Samin tyyli onkin kehittynyt huimasti viimeisen 20 vuoden aikana. Laulaja on myös itse aina tuunaillut vaatteitaan saadakseen niistä juuri toivotunlaiset.

– Olen aina joutunut pienentämään, suurentamaan tai lyhentämään vaatteitani, 165-senttinen Sami kertoo.

Pituus ollut ongelma

Pituutensa vuoksi Sami ei löytänyt tavallisista kaupoista blues-artistin imagoon sopivia, oikean kokoisia vaatteita, joten hän alkoi tehdä löytöjä kirpputoreilta.

Vaatteista kiinnostunut tähti piirteli pienenä paljon cowboy ja intiaanikuvia ja alkoi kiinnostua piirtämiensä hahmojen kengistä, ja siitä, miten ne tehdään. Kenkäinnostus kehittyi suutarin ammatiksi. Näitä hommia Sami ehti tehdä yhteensä 12 vuotta.

– Välillä oli taukoja ja keikkojakin. Suutarin hommien kautta tapasin muun muassa Veeti Kallion, jonka kanssa olin samassa työpaikassa Boot Factoryssa, jossa teimme cowboy-saappaita. Saimme lopulta potkut sieltä, sillä olimme liian paljon keikoilla ja aina aamuisin väsyneitä, Sami nauraa.

Kenkien tekeminen jäikin siihen, sillä Samin olisi pitänyt opiskella alaa lisää.

– Pyrin aina joka kevät uuteen suunnittelukouluun ja pääsinkin. Istuimme Hanna Sarénin kanssa vierekkäin koulunpenkillä.

Sarén jäi opiskelemaan, mutta keikat veivät Samin mennessään.

1920-lukua henkivän Dallapé-yhtyeen solistina Samin pukeutuminen on entistä tärkeämpää.

– Sitä bändiä ei saa mennä pilaamaan sillä, että pukee ylleen vääränlaiset vaatteet, Sami sanoo jämäkästi.

Kuvat: MTV3

AVA

Tyylitunnustuksia AVAlla joka torstai klo 18.30!

Sami Saaren vaatekaapin aarteet – katso kuvat!

Lue myös:

    Uusimmat