Tyttäriltä ja vaimolta musertavan kauniita sanoja edesmenneestä Chris Cornellista: "Kaipaamme sinua aina"

Soundgarden-laulaja kuoli toukokuun 18. päivänä Detroitissa.

Toukokuussa 52-vuotiaana menehtyneen laulaja Chris Cornellin lapset ja vaimo muistelevat isäänsä koskettavilla kirjoituksilla isänpäivän kunniaksi. Tytärten Lilyn, 17, ja Tonin, 12, sekä vaimo Vicky Cornellin kirjoitukset jaettiin Cornellin virallisella Facebook-sivulla.

Lily muisteli kirjoituksessaan parin vuoden takaista kesää. Pian 18 vuotta täyttävä tytär oli tuolloin isänsä kanssa pyörämatkalla New Yorkissa.

– Muutama kesä sitten pyöräilimme Central Parkissa. Silloin kerroit minulle, että maailmassa ei ole montaakaan oikeasti hyvää ihmistä, mutta että minä olen yksi heistä, Lily kirjoittaa.

– Olit aina luottavainen ja ylpeä tekemisistäni. Nyt haluan, enemmän kuin koskaan, elää kuten sinä elit, auttaakseni toisia. Toni, Christopher (Cornellin nuorin lapsi) ja minä pärjäämme kyllä, kuten olemme aina pärjänneet. Olen niin ylpeä ollessani lapsesi. Sanat eivät riitä kertomaan, kuinka paljon rakastan sinua ja tulen ikävöimään sinua aina.


Myös 12-vuotias Toni muistelee kirjoituksessaan isäänsä suurella lämmöllä.

– Isä, rakastan sinua. Merkitset minulle valtavan paljon. Olet idolini, joku, jota olen aina katsonut ylöspäin. Olit aina tukenani, Toni toteaa.

– Aina, kun minua itkettää tai tuntuu siltä, että elämä on vaikeaa, kuulen äänesi sanovan: "Älä huoli, kulta. Huolehtiminen on ajanhukkaa. Minulla on kaikki hyvin."

Toni muistelee Chrisin viettäneen kaiken aikansa lastensa kanssa, kun hän palasi kotiin kiertueilta, vaikka mies olisi ollut miten väsynyt tahansa.

– Jos olin kipeä, sinä huolehdit minusta. Halailit ja suukotit minua, etkä huolehtinut lainkaan siitä, että sairaus olisi voinut tarttua. Valvoit yöt varmistaen, ettei kuumeeni noussut.

Toni muistaa tilanteen, jolloin Chris suositteli hänelle viime vuonna edesmenneen Princen tähdittämää Purple Rain -elokuvaa hotellissa rankan lentomatkan jälkeen.

– Luotin aina arvostelukykyysi. Katsoin Purple Rainin ja rakastuin siihen siltä istumalta. Kun elokuvassa soi lempikappaleesi The Beautiful Ones, sanoit kappaleen olevan todella erityinen sinulle. Minäkin rakastuin kappaleeseen ja kuuntelin sitä taukoamatta.

– Tiedän, että olet yhä läsnä. Jos on kylmä, sinä olet kylmyyden alla tuntemani lämpö. Olet maailman paras isä. Tiedän, että ilman onnettomia tapahtumia katsoisit taas kanssani Purple Rainia, Toni lopettaa liikuttavan kirjoituksensa.


Cornellin vaimo Vicky toteaa omassa tekstissään, että Chrisiä kaivataan erittäin paljon.

– Jos et olisi ollut maailman paras isä, joka aina antoi kaiken huomionsa ja rakkautensa lähimmäisilleen, ikävä ei olisi niin musertavaa. Emme osaa elää ilman sinua, mutta yritämme, sinun vuoksesi ja meidän kauniiden lastemme vuoksi.


Soundgardenin ja myöhemmin Audioslaven laulajana tunnettu rocklaulaja Chris Cornell löydettiin kuolleena Detroitissa torstain 18. toukokuuta 2017 vastaisena yönä.

Poliisi kertoi uutistoimisto AP:n mukaan, että Cornellin vaimo oli soittanut kuoliniltana perheystävälle ja pyytänyt tätä tarkistamaan Cornellin voinnin. Tunkeuduttuaan Cornellin hotellihuoneeseen ystävä löysi tämän kuolleena kylpyhuoneen lattialta.

Kuolemansyyntutkija vahvisti kyseessä olleen itsemurha.

Chris Cornell oli Soundgarden-yhtyeensä kanssa yksi tunnetuimmista 1990-luvun grungeaallon artisteista.

Musiikkiuransa ohella Cornell tunnettiin hyväntekeväisyystyöstään. Hän perusti vaimonsa Vickyn kanssa pariskunnan nimeä kantavan säätiön vähäosaisten lasten auttamiseksi.

Lue myös:

    Uusimmat