Tyson Furyn yllättävä ratkaisu hämmentää Oleksandr Usykia – "Jos hän valitsee tuon tien..."

WBA-, WBO- ja IBF-liittojen raskaansarjan maailmanmestari Oleksandr Usyk kummastelee suuresti WBC-liiton mestarin Tyson Furyn valintaa otella UFC-tähti Francis Ngannouta vastaan.

Fury ja Usyk neuvottelivat aiemmin tänä vuonna raskaansarjan kiistattoman MM-titteliottelun toteutumisesta, mutta osapuolet eivät päässeet sopuun ottelun yksityiskohdista, joten nyrkkeilykansa jäi odottamaan unelmaottelua vesi kielellä.

Usykin leirissä haaveillaan niin ikään vieläkin Fury-ottelusta, vaikka aiemmat neuvottelut eivät tuottaneetkaan tulosta.

– On meidän velvollisuutemme toteuttaa tämä ottelu. Koko maailma haluaa nähdä sen. Ei vain nyrkkeilyihmiset, vaan koko maailma. Ihmiset, jotka eivät tiedä mitään nyrkkeilystä, rakastaisivat nähdä kiistattoman MM-ottelun ensimmäistä kertaa neljän MM-vyön aikakaudella, Usykin promoottorina toimiva Aleksandr Krassjuk toteaa BBC:n mukaan.

– Voin luvata kaikille faneille, että teen kaiken voitavani, jotta saisimme tämän ottelun toteutumaan.

Sekä Usyk ja Fury ottelevat kumpikin tahoillaan lähikuukausina. Usyk puolustaa MM-vöitään jo tulevana viikonloppuna, kun hän kohtaa 25-vuotiaan Daniel Duboisin Puolassa. Fury puolestaan valitsi hieman erilaisen tien ja ottelee lokakuussa UFC-tähti Francis Ngannouta vastaan.

Usyk tyrmää Furyn ottelun kylmällä kädellä.

– Se on helppoa rahaa Tyson Furylle. Minulle tuo on outoa. Kaveri, joka on WBC-liiton raskaansarjan maailmanmestari, ottelee yhtäkkiä nyrkkeilyn kärki-iskijöiden sijaan UFC:stä tulevaa ottelijaa vastaan. Ngannoulle tämän on siistiä, mutta Tysonille ei, Usyk kritisoi.

Ukrainalaistähti vihjaa myös, ettei Fury suhtaudu nyrkkeilyyn täysin samalla tavalla kuin Usyk itse.

– Hänellä on erilainen käsitys kuin minulla. Hän kohtelee tätä show’na, minä kohtelen tätä urheilijana. Jos hän valitsee tuon tien, kunnioitan hänen valintaansa.

Lue myös:

    Uusimmat