Robert Heleniukselle avautui kullanarvoinen mahdollisuus – Oleksandr Usyk haluaa voittajan MM-otteluun

Raskaansarjan maailmanmestari Oleksandr Usyk haluaa otella Deontay Wilderin ja Robert Heleniuksen välisen ottelun voittajaa vastaa, kertoo Ring TV.

Hiljattain voitokkaasti WBO-, WBA- ja IBF-liittojen maailmanmestaruusvöitään Anthony Joshuaa vastaan puolustanut Usyk odottaa tällä hetkellä kuumeisesti omaa vastustajaansa.

Usyk olisi itse ollut valmis ottelemaan WBC-liiton mestari Tyson Furya vastaan raskaansarjan kiistattomassa maailmanmestaruusottelussa. Furykin antoi osviittaa, että odotettu superottelu olisi toteutumassa, mutta brittitähti vaihtoikin viime hetkellä vastustajakseen Joshuan.

Usyk ei kanna kaunaa Furya kohtaan, vaikkakin hän ja managerinsa Egis Klimas heittävät viiltävää piikkiä Furyn suuntaan.

– En ole vihainen siitä lainkaan. Isompi ongelma on se, ettei Fury anna fanien nähdä yhtä nyrkkeilyhistorian parasta ottelua. Se on hänen syynsä, ei minun. Fury saa otella ketä vastaan haluaa, Usyk summaa Ring TV:n haastattelussa.

– Luulen, että Fury todennäköisesti pelkää Usykia. Kun katsoo taakse päin, Fury on aina luonut haasteita kiistattoman mestaruusottelun järjestämiselle. Hän on ennalta-arvaamaton, Klimas toteaa.

Klimas painottaa, että Usyk olisi ollut valmis ottamaan Furysta mittaa.

– Hän halusi otella Furya vastaan vuoden loppuun mennessä. Me emme aio juosta Furyn perässä. Meillä on kolme vyötä, hänellä yksi. Hän on luonut tämän tilanteen, Klimas sanoo.

Usyk on ottanut jo seuraavan ottelijan tähtäimeensä. Ukrainalaistähti haluaisi seuraavaksi otella jenkki-iskijä Deontay Wilderia vastaan, mutta Wilder nousee lokakuussa kehään Suomen nyrkkeilylahja Robert Heleniuksen kanssa.

Ottelun voittajaa odottaa Klimasin mukaan MM-taisto Usykia vastaan.

– Usyk haluaisi otella Wilderia vastaan, mutta kuka tahansa tuon ottelun voittaa, on Usykin seuraava vastustaja. Usyk eroaa Furysta. Hän etsii voittajia, eikä häviäjiä, Klimas painottaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja