Työvoimapula uhkaa laman jälkeen

Päivän ohjelmassa puhuttiin lamasta, sekä menneestä että nykyisestä. Ohjelman vieras, varatuomari Tuulikki Petäjäniemi mietti Mapen kanssa, miten virheet, joita viime laman aikana tehtiin, olisi vältettävissä nyt.

Tuulikki Petäjäniemi totesi, että ikääntyvien työntekijöiden laittaminen eläkeputkeen on lyhytnäköistä. Viime laman aikaan jopa 53-vuotiaita lähetettiin työttömyyseläkkeen kautta odottelemaan vanhuuseläkettä, jotta nuorille riittäisi töitä. Työelämään jääneet uupuivat kuitenkin työtaakkansa alla nopeasti, ja ikääntyneitä jouduttiin houkuttelemaan takaisin töihin.

− Silloin ei edes tultu ajatelleeksi, onko kansantaloudella varaa pitää niin paljon ihmisiä eläkkeellä, Petäjäniemi sanoi.

Tällä hetkellä tilanne on huolestuttava, koska joka tapauksessa hyvin suuri osa työvoimasta on jäämässä lähivuosina eläkkeelle, ja työikäisten määrä pienenee. Petäjäniemi muistutti, että eläkeläinen itse ehtii työuransa aikana tienata vain yhden kolmasosan eläkkeestään ja loput jäävät työikäisten maksettavaksi.

Klikkaa kuvaa ja katso päivän ohjelma!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja