Mainos

Työttömyysluvut taas synkempiä – työttömien määrä kasvoi 20 tuhannella

Työttömien määrä on kasvanut viime vuodesta.

Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen mukaan työttömiä oli kesäkuussa 280000, mikä oli 22000 enemmän kuin vuosi sitten.   

Työttömyysaste oli 10 prosenttia. Huhti-kesäkuussa työttömyysaste oli 10,7 prosenttia, mikä oli 1,1 prosenttiyksikköä korkeampi kuin viime vuonna vastaavaan aikaan.   

Tilastokeskuksen mukaan työllisiä oli 35000 vähemmän kuin edellisvuoden kesäkuussa.  

Työ- ja elinkeinotoimistoissa oli kesäkuun lopussa liki 369000 työtöntä työnhakijaa. Työnhakijoiden määrä lisääntyi edelliskuusta yli 39000:lla. Luvut ilmenevät työ- ja elinkeinoministeriön Työllisyyskatsauksesta.  

Työttömien työnhakijoiden määrä nousi kesäkuussa eniten Uudellamaalla, Pohjois-Savossa, Pohjois-Karjalassa, Etelä-Pohjanmaalla ja Pohjanmaalla. Myös piilotyöttömien ja työttömien nuorten määrä on kasvanut. Alle 25-vuotiaita työttömiä työnhakijoita oli 6 000 enemmän kuin edellisen vuoden kesäkuussa.   

Toisaalta avointen työpaikkojen määrä kasvoi parilla tuhannella viime vuoden kesäkuusta, ilmenee ministeriön Työllisyyskatsauksesta.  
Danske Bankin pääekonomisti Pasi Kuoppamäki arvioi, että kesäkuun työttömyysaste oli odotettua huonompi. Kuoppamäen mukaan luvut kertovat osaltaan Suomen talouden heikkoudesta.

– Tähän saakka työttömyys on pysynyt monta vuotta jatkuneeseen heikkoon suhdannetilanteeseen nähden melko vakaana, mutta nyt Suomen talouden heikkous näkyy selvemmin myös työttömyysasteessa, hän sanoo tiedotteessaan.  

Äänestys

Pelkäätkö työpaikkasi puolesta?

Kyllä

Ei

Pelkäätkö työpaikkasi puolesta?

Kyllä 49%

Ei 51%

49%
51%
ääniä 2113 kpl

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.