Työttömästä metsätalousinsinööristä tuli jääkiekon Suomen mestari: "Vaikea sitä muutosta oli ymmärtää"

2:04
Näin Lukko juhli mestaruutta heti loppusummerin jälkeen.

Samuli Piipponen oli vielä syksyllä työtön jääkiekkoilija. Nyt puolustaja juhlii Suomen mestaruutta Rauman Lukon väen kanssa. 

Kun SM-liiga alkoi, Piipponen harjoitteli yksin. Punttisalin seinät kumisivat tyhjyyttään, lenkkipolut tuntuivat loppumattoman pitkiltä. 

Kiekkoa ei ole kiva heittää tyhjässä hallissa "rumpuun", kun sitä ei ole kukaan vastaanottamassa. 

Vaikka Piipponen fiksu mies onkin, hän olisi kenties nauranut, jos joku olisi kertonut, että toukokuussa on aika viettää villejä kultajuhlia. 

Niin se elämä heittelee. 

– Yritin miettiä pelin jälkeen asiaa hetken, mutta vaikea sitä muutosta oli ymmärtää, Piipponen sanoi MTV Urheilulle. 

"Korvat höröllä ja silmät auki"

Pääkaupunkiseudulta kotoisin oleva Piipponen oli ehtinyt jo pelata yli 200 SM-liigapeliä peruspakin roolissaan. Vanhasta seurasta Mikkelin Jukureista löytyi pelipaikka vasta marraskuussa, kun he tarvitsivat täydennystä pakistoonsa. 

– Ei ollut kahta sanaa, että tartunko tilaisuuteen. Löin itseni likoon ja pelasinkin ihan hyvin. 

Vielä parempi mahdollisuus tuli, kun Rauman Lukossa oli syvyyspakin mentävä aukko. Piipponen hyppäsi sarjan hänniltä voittavaan joukkueeseen, jolla oli vain yksi tavoite. 

– Oli se iso muutos. Kaksi erilaista organisaatiota ja erilaiset toimintatavat. Yritin olla korvat höröllä ja silmät auki, imeä sitä kulttuuria. 

– Pääsin nopeasti peliin kiinni. Äijät ovat ihan huippuja. 

"Nyt nautitaan"

Piipponen sanoi aiemmin Länsi-Suomen haastattelussa, että Lukossa pitää olla koko ajan varuillaan. Kiekko voi tulla lapaan milloin tahansa. 

– Pelityylissä on raikasta ja lapsenomaista, jopa pihapelityylistä luonnetta. Se on aika luomua. Syötellään ihan helvetisti ja hallitaan peliä. 

On selvää, että aika Lukossa nosti hänenkin osakkeitaan pelaajamarkkinoilla. Takataskussa on metsätalousinsinöörin paperit, mutta niitä töitä voi tehdä myöhemminkin. 

– Olen luottavainen jatkon suhteen, mutta nyt ei ole aika miettiä sitä. Nyt nautitaan. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja