Karri Kivi: Pekka Virran Lukko toteutti ennennäkemättömän urotyön vaikeiden vaiheiden jälkeen – "Yllättävän kovia konflikteja ja yhteenottoja"

4:05
Video: Karri Kivi ja Lasse Kukkonen analysoivat mestari-Lukkoa ja Kivi pohti matkalle mahtuneita konflikteja.

C Moren asiantuntija Karri Kivi jakoi kunniaa Pekka Virralle, kun tämä luotsasi voimakkaan kiekollisella pelitavalla Lukon jääkiekon Suomen mestaruuteen. Kivi muistutti samalla, että matkaan on mahtunut kivuliaita hetkiä.

Lukko kierrätti kiekkoa paljon ja loi peliä paikka paikoin monin palautussyötöin. Peliväline pysyi otteluissa usein raumalaisten hallinnassa.

– Kyllä tämä inspiroi monia valmentajia, pelaajia ja jääkiekon seuraajia. On todellakin mahdollista saada noin vaativa ja tulosta tekevä pelitapa läpi, Kivi sanoi.

Runkosarjankin voittanut Lukko vei Suomen mestaruuden lyötyään TPS:n finaaleissa otteluvoitoin 3–1. Pekka Virta päätti samalla neljävuotisen projektinsa Lukossa uransa ensimmäiseen SM-kultaan.

– Pekka Virta näytti ensimmäisenä toteen, että noin kiekollisella pelillä voi voittaa Suomen mestaruuden. Minun mielestäni noin kiekollisella pelillä ei ole koskaan voitettu Suomen mestaruutta. Sitä ei olla uskallettu ihan koittaa, koska se ei ole vienyt loppuun asti, Kivi analysoi.

Miten Kivi kommentoi matkalle mahtuneita vaikeuksia? Mikä Lukossa toi mieleen Risto Dufvan JYPin mestaruuden vuodelta 2009? Entä millaisia ennusmerkkejä on Virran seuraajan Marko Virtasen suhteen? Katso Kiven ja Lasse Kukkosen analyysit ylälaidan videolta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja