Työtoverit puhuvat: Jari Aarniolla kahdet kasvot – tällainen hän on

Mikä on miehiään raskaista huume-, lahjus- ja virkarikoksista epäilty Helsingin huumepoliisin entinen päällikkö Jari Aarnio?

MTV Uutiset pyysi Aarnion pitkäaikaisia työtovereita ja lähipiiriä kertomaan Aarniosta ihmisenä ja poliisina.

Kommentteja on kerätty tähän juttuun.

Päällimmäisenä Aarniota kuvaamaan tulevat luonnehdinnat ”vauhdikas”, ”helposti lähestyttävä”, ”mukava” – mutta toisaalta Aarnion sanotaan olevan ”narsisti”, joka erottelee asioita ja ihmisiä mustavalkoisesti.

 ”Jos olet Aarnion kanssa eri mieltä, alkavat ongelmat. Silloin muut eivät ole mitään.”

Aarnio puhuu tarvittaessa vaikka mustan valkoiseksi.”

Karismaattinen Stadin kundi? 

Jari Aarnio vietti nuoruutensa Maunulassa. Aarnio on stadin ja kentän kasvatti. Häntä kuvaillaan hauskaksi seuramieheksi ja vitsinkertojaksi.

MTV Uutiset seuraa aamusta alkaen

Jari Aarnioon liittyvän rikosepäilyvyyhdin ensimmäinen oikeudenkäynti alkaa aamulla. MTV Uutiset seuraa Trevoc-haaran käsittelyä Helsingin käräjäoikeudessa.

Oikeudenkäyntiä ennakoidaan Huomenta Suomen studiossa kello 7.20. Sen jälkeen MTV.fi lähettää nettistriimin klo 8.30 käräjäoikeudesta.

Oikeudenkäynnin tapahtumia voi seurata päivän mittaan MTV:n eri uutisvälineistä.

”Verbaalisesti lahjakas ja juttua vauhdittaa usein stadin slangi.”

Aarniosta sanotaan, että aina kun hän on paikalla, sattuu ja tapahtuu.

”Älykäs ja karismaattinen tyyppi, joka pystyy ottamaan tilan haltuun. Hän haluaa olla paikassa kuin paikassa keskipisteenä. Aarniolla on poikkeuksellinen kyky vakuuttaa ympärillä olevat ihmiset ja vaikuttaa asioihin.”

Aarnio saa työtovereiltaan paljon suitsutusta juuri innostamisesta.

”Hänellä on ollut palo – tahto ja halu kehittää huumepoliisin työtä.”

”Aarnion ajatusmaailma on positiivinen ja hän on aktiivinen. Porukan innostaminen ja visiointi ovat olleet Aarniossa parasta. Hän vaati työssä tuloksia ja niitä on myös saatu. Ei pikkukaloja vaan kova luokan rosvoja.”

"Häärää miten haluaa"

Kaikkia Aarnion vauhdikas tyyli ei ole miellyttänyt.

”Aarnio on vuosia häärännyt aina miten haluaa. Mutta kun tyyli on tuottanut tulosta, se on ymmärretty.”

”Aarnio ei ole aina pilkuntarkasti lainsäädäntöä noudattanut. Pientä peliä voi olla, mutta jos on ollut oman edun tavoittelua, sitä ei voi hyväksyä.”

Aarniota sanotaan työnarkomaaniksi, joka on ollut sitoutunut tekemään pitkiä päiviä, työajoista riippumatta.

”Aarnio on ollut priimusmoottori, joka on saanut kaivettua yhteyksiä alamaailmaan. Hän on tiedonhankinnassa parhaimmillaan loistava ja siitä ovat hyötyneet monet poliisiyksiköt.”

”Aarnio on tottunut toimimaan kovissa paikoissa. Hänellä on paineensietokykyä. Hän on operatiivisesti erittäin taitava. En vieläkään voi uskoa häntä huumerikolliseksi. Aarnio on tehnyt kaksin käsin töitä rikollisuuden torjumiseksi.”

”Aarnion toiminnassa kokonaisuus lyö nyt kasvoille.”

”Mikä on tarinan ja Aarnion toinen puoli - mahdollinen pimeä puoli. Jos pääsen esittämään hänelle joskus kysymyksen, se on: ”Mitä v***tua!?”

Lue myös:

    Uusimmat