Työpaikkansa menettänyt F1-kuljettaja surkutteli tallinsa kohtaloa – tuli samalla sivaltaneeksi omaa tallikaveriaan

1:32
Sergio Pérezin vuonna 2014 alkanut taival nykyisin Racing Pointina tunnetussa tallissa sai surkean päätöksen sunnuntaina Abu Dhabissa.

Sergio Pérezin 7-vuotinen taival Racing Point -tallissa päättyi pettymykseen, kun hänen autonsa hyytyi sunnuntaina ajetussa Abu Dhabin GP:ssä radanvarteen jo yhdeksännellä kierroksella ja McLaren vei MM-pronssin Racing Pointin nenän edestä.

Racing Point lähti kauden 2020 viimeiseen kilpailuun 10 pisteen karkumatkalla McLareniin nähden, mutta jo Pérezille langetettu lähtöruuturangaistus vaikeutti huomattavasti tallin taistelua MM-sarjan kolmossijasta.

Toiseksi viimeisestä lähtöruudusta startannut Pérez ehti nousta kilpailussa 14. sijalle ennen kuin tekniikka petti ja Pérezin kausi oli ohi.

Kaikkiaan jo kymmenennen kautensa F1-sarjassa ajanut meksikolainen onnistui pitämään kuljettajien MM-sarjan nelossijan itsellään, mutta McLaren ohitti Racing Pointin seitsemällä pisteellä, kun Lando Norris ja Carlos Sainz sijoittuivat Abu Dhabissa viidenneksi ja kuudenneksi.

Pérezin keskeytyksen jälkeen yksinään Racing Pointin värejä edustanut Lance Stroll jäi kymmenenneksi. Kanadalainen putosi kilpailun tuoksinassa kaksi sijaa alaspäin.

– Sääli, että tämä maksoi meille MM-sarjan kolmossijan ja he voittivat meidät. Meillä oli parempi auto, siitä ei ole epäilystäkään, mutta he ohittivat meidät aivan lopussa, Pérez harmitteli Motorsportin mukaan.

Racing Pointille sattui kauden mittaan kahdeksan keskeytystä, McLarenille vain puolet tästä.

– Olen aina sanonut, että maaliin asti pääseminen on se, mikä ratkaisee, mutta meillä oli ongelmia autojemme kanssa. McLaren ansaitsee kolmossijan. He osoittivat, miten tärkeää on, että tallissa on kaksi hyvää kuljettajaa.

Pérez tuskin tarkoitti tölväistä tallikaveriaan Strollia, mutta sellaisena hänen kommenttinsa väistämättä näyttäytyy. MM-sarjan nelossijan kuitannut Pérez keräsi kauden aikana 125 pistettä, kun 11. sijalle jääneen Strollin pistepotti oli 75. McLaren-kaksikko oli huomattavasti tasaisempi: 105 pistettä kerännyt Sainz oli kuudes, 97 pistettä kerännyt Norris yhdeksäs.

Racing Point menetti kauden alkupuolella 15 pistettä, kun heidän katsottiin kopioineen viime vuoden Mercedes W10 -autoa sääntöjen vastaisesti. Ilman tätä pistemenetystä Racing Point olisi ollut kolmas, mutta samaan hengenvetoon sopii kysyä, olisivatko he olleet kolmansia, mikäli eivät olisi alun perin kopioineet vanhaa Mercedestä.

Vuosi sitten Racing Point keräsi 21 osakilpailusta vain 73 pistettä. Nykyisellä pisteenlaskutavalla (2010) talli, joka tunnettiin aiemmin Force Indiana, keräsi parhaimmillaan 187 pistettä vuonna 2017, kun kisoja ajettiin kolme enemmän kuin tällä kaudella.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja