Työnantaja lisännyt painetta hallituksen uudistusten tueksi, arvioi Pöllöraati: "Nyrkki heiluu kovaa – nyt mennään päätyyn asti"

Työnantajapuoli tiukasti hallituksen tukena, arvioi Pöllöraati: "Nyrkki heiluu kovaa" 1:36
"Nyt on enempi annettu ymmärtää, että nyt antaa tulle miljardia tupaan ja pidetään laitoksia kiinni ja palkkoja ei makseta", Eeva Lehtimäki kommentoi työnantajapuolen viestiä.

Huomenta Suomen Pöllöraati-ohjelmassa kysyttiin, pitäisikö työnantajapuolen osallistua aktiivisemmin neuvotteluihin työmarkkinauudistuksista, jotta työtaistelukierteeseen saataisiin loppu.

Se arvioi, ettei työnantajapuolella ole suurtakaan halua tai tarvetta puuttua asiaan. Hallituksen suunnitelmat toteuttavat työnantajapuolen pitkäaikaisia tavoitteita työelämän uudistuksista. 

– Nyt mennään päätyyn asti, ainakin jos se on työnantajista kiinni, MTV Uutisten yhteiskuntatoimituksen päällikkö Eeva Lehtimäki sanoo.

Myös Iltalehden politiikan ja talouden toimituksen päällikkö Juha Ristamäki on sitä mieltä, että hallitus hoitaa nyt pitkälle työnantajapuolen asiaa. Hän antaa myös käytännön esimerkkejä siitä, miten työnantaja on jatkuvasti lisännyt painetta hallituksen suunnitelmien tukemiseksi.

– Taskussa ollut nyrkki heiluu nyt ihan kovaa. Kyllä kaikki pelaa nyt tosi kovilla panoksilla, Lehtimäki komppaa.

Pöllöraati: Kenelle jää roistokortti lakkoväännössä? 11:23
Pöllöraadin keskustelussa käydään läpi myös sitä, miksi neuvottelupöydässä ei löydetä sopua ja onko koko kuvio teatteria. Videolla pohditaan myös, tekikö hallitus virheen tavassa, jolla uudistukset lyötiin pöytään.

Lue myös:

    Uusimmat