Työeläkejohtaja Risto Murto vaatii puolueilta vastuullisuutta: "Tässä kasataan seuraaville sukupolville maksettavaa"

22:18
Miten ratkaista hyvinvointivaltion rahoituskriisi? Miten eläkeyhtiöt kestävät talouden turbulenssit? MTV:n Uutisextran vieraana työeläkeyhtiö Varman toimitusjohtaja Risto Murto.

Työeläkeyhtiö Varman toimitusjohtaja Risto Murto on huolestunut julkisen talouden jatkuvasta alijäämästä. Murto toivoo puolueilta vastuuta ja yhteistyötä, jotta nuoret eivät jäisi velkavuoren murjomiksi.

Valtio on elänyt jo toistakymmentä vuotta velaksi. Ensi vuonna uutta velkaa otetaan edelleen yli kahdeksan miljardia euroa.

– Tässä aletaan nyt jo kysymään, että olemmeko me ihan oikeasti 20 vuotta putkeen tekemässä alijäämiä. Ja jokainen tietää, että tässä kasataan seuraaville sukupolville maksettavaa, kauhisteli Risto Murto MTV:n Uutisextran haastattelussa.

– Jokaiseen lisäetuuteen, mitä nyt rakennetaan, voisi samalla sanoa, että pahoittelen, mutta te nuoret saatte sitten vähemmän. Eli hyvä tahto tässä politiikassa on itse asiassa aika vaarallista, kuvasi Murto.

Kadonnut vastuu on löydettävä uudelleen

Murto harmitteli sitä, että keskeiset puolueet eivät enää löydä yhteisymmärrystä julkisen talouden hoidosta. Nykytilanne edellyttäisi yhteistä näkemystä pitkälle eteenpäin.

– Mitä merkitystä sillä on, jos seuraava hallitus kiristää ja laittaa alijämää pienemmäksi, kun kahdessa vuodessa seuraava hallitus voi ne kaikki nollata, harmitteli Murto.

Haastatelussa Murto peräänkuulutti vastuullisten puolueiden yhteistyötä.

– Tässä tarvittaisiin vastuullisten keskeisten puolueiden yhteistä näkemystä kipeästi, että miten tämä tilanne tasapainotetaan yli vaalikausien, korosti Murto.

Uutisextra MTV3-kanavalla lauantaisin kello 19.10. MTV Katsomosta Uutisextran tämän ja myös edelliset jaksot voi katsoa milloin tahansa. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja