Perussuomalaisten entinen nuorisojärjestö hakeutuu konkurssiin

Perussuomalaisten entinen nuorisojärjestö hakeutuu konkurssiin. Asia vahvistetaan STT:lle Helsingin käräjäoikeudesta, jonne konkurssihakemus on jätetty tiistaina.

Konkurssiin hakeutuvan Perussuomalaiset nuoret ry:n puheenjohtaja Asseri Kinnunen kertoo STT:lle sähköpostilla, että päätös konkurssihakemuksen jättämisestä suoran lakkauttamispäätöksen sijaan liittyy järjestön tilanteeseen valtionavustusten kanssa.

– Perussuomalaiset nuoret ry:llä ei ole tuloja, ja yhdistyksen tämänhetkinen kokonaistilisaldo on alle 40 000 euroa. Perussuomalaisten nuorten hallitus kokee yhdistyksen olevan maksukyvytön opetus- ja kulttuuriministeriön vaatimusten perusteella, yhdistys on perustellut konkurssihakemuksessaan.

Opetus- ja kulttuuriministeriö ilmoitti viime vuoden kesäkuussa lopettavansa Perussuomalaiset nuoret ry:n valtionavustuksen maksamisen ja perivänsä takaisin avustuksesta jo maksetun osuuden. Ministeriön mukaan järjestö rikkoo toiminnassaan nuorisolain tavoitteita.

Avustuksen peruuttaminen liittyy siihen, että PS-Nuoret julkaisi Twitter-tilillään kuvan tummaihoisesta perheestä. Saatteena oli kehotus äänestää EU-vaaleissa perussuomalaisia, "jotta Suomen tulevaisuus ei näyttäisi tältä".

Perussuomalaiset nuoret vaati ministeriön päätökseen oikaisua. Ministeriö hylkäsi oikaisuvaatimuksen.

Uusi nuorisojärjestö perustettiin maaliskuussa

Maaliskuussa perussuomalaisille perustettiin uusi nuorisojärjestö Perussuomalainen nuoriso ry. Tätä ennen Perussuomalaiset nuoret ry oli ajautunut erimielisyyksiin emopuolueen kanssa.

Emopuolue ajoi entiseen nuorisojärjestöönsä sääntömuutosta. Perussuomalaiset nuoret ry kuitenkin hylkäsi sääntöesityksen ylimääräisessä kokouksessa helmikuun lopulla. Sääntömuutoksen mukaan nuorisojärjestön jäsenten olisi täytynyt olla myös emopuolueen jäseniä.

Kinnunen valittiin maaliskuussa uuden nuorisojärjestön varapuheenjohtajaksi. Hän ei kommentoi tarkkaa ajankohtaa siitä, milloin entinen yhdistys päästään lakkauttamaan.

– Pidämme kokouksen, jossa yhdistys lakkautetaan, kun koronarajoitukset tämän sallivat, hän sanoo STT:lle.

Konkurssihakemuksesta kertoi ensimmäisenä Yle.

Lue myös:

    Uusimmat