Tv-pomo haluaa kieltää NHL-pelaajien playoff-parrat

Jääkiekon NHL-liigan Yhdysvaltain tv-oikeuksia hallinnoivan NBC Sportsin puheenjohtaja Mark Lazarus haluaisi päästä eroon pelaajien pudotuspeliparroista.

Tv-pomo kertoi Chicago Tribune -lehden haastattelussa toivovansa, että New York Islandersin 1980-luvun alun neljä Stanley Cup -mestaruutta voittaneen dynastian aloittamasta perinteestä päästäisiin eroon.

- Pelaajat eivät pidä tästä, mutta toivoisin, että he kaikki lakkaisivat kasvattamasta partojaan pudotuspelien aikana. Laitetaan heidän kasvonsa esiin. Puhutaan siitä, kuinka nuoria ja komeita he ovat, millaisia mallikansalaisia he ovat, Lazarus kommentoi.

- Tiedän että kyse on perinteestä ja taikauskosta, mutta mielestäni parrat haittaavat pelaajien tunnistamista, Lazarus jatkoi.

"Olen pelkkä tv-mies"

Lazarus kertoo välittäneensä pyyntönsä NHL:n henkilökunnalle, pelaajayhdistykselle ja yksittäisille pelaajille. NHL ei kommentoinut asiaa.

- Olen pelkkä tv-mies. He eivät kuuntele minua, Lazarus sanoi.

Lazarusin sanoille painoarvoa tuo NBC:n ja NHL:n välinen kahden miljardin arvoinen kymmenen vuoden tv-sopimus. Siitä huolimatta tv-pomo ei usko, että pelaajat kaivavat partahöylät esiin kesken Stanley Cup – finaalien.

Pelaajien näkökulman asiaan tiivisti Chicago Blackhawksissa Stanley Cupin vuonna 2010 voittanut Brent Sopel, joka nykyään työskentelee Lazarusin alaisena NBC5-kanavan jääkiekkoasiantuntijana.

- Jos pyydät pelaajaa ajamaan partansa, hän pitää sinua hulluna. Perinteet, toveruus jossa kaikilla on naamakarvoitusta, ja Stanley Cupin voittaminen. Ne kaikki kulkevat käsi kädessä, Sopel komentoi Chicago Tribunelle.

Chicagossa Stanley Cupia jahtaava Teuvo Teräväinen saattaisi olla mielissään playoff-partojen kieltämisestä. Suomalaistulokas on saanut  kommentoida myös vaatimatonta parrankasvuaan. 

- Yritän kovasti, mutta ehkä ensi vuonna, Teräväinen on vastannut naljailuihin. 

Lue myös:

    Uusimmat