TV-lähetyksessä protestoinut venäläistoimittaja kertoo nyt, miksi ei halua enää vaieta

TV-lähetyksessä protestoinut venäläistoimittaja kertoo nyt, miksi ei halua enää vaieta 3:01
TV-lähetyksessä protestoinut venäläistoimittaja kertoo ajatuksistaan ennen ja jälkeen protestin

Venäläistoimittaja toivoo välttävänsä mahdollisen vankeustuomion. Sodanvastaisella tv-protestillaan kuohuttanut venäläinen toimittaja Marina Ovsjannikova kertoo harkinneensa protestinsa seurauksia etukäteen.

MTV Uutiset seuraa Ukrainan tapahtumia hetki hetkeltä.

Löydät tuoreimmat uutiset uutispalvelustamme sekä MTV Katsomosta joka päivä. 

Ukrainan sodan uhreja voi auttaa monin tavoin. Tästä artikkelista löydät ajantasaista tietoa auttamisesta

Ukrainan tilanne aiheuttaa monenlaisia tunteita. Tästä artikkelista löydät tietoja siihen, miten hakea apua itselle tai läheisellesi. 


Ovsjannikova marssi maanantaina tv-studioon kesken suoran lähetyksen käsissään juliste, jossa kehotettiin ihmisiä olemaan uskomatta propagandaa. Julisteessa luki: "Ei sotaa. Lopettakaa sota, älkää uskoko propagandaa, täällä he valehtelevat teille. Venäläiset sotaa vastaan".

Ovsjannikova pidätettiin heti protestin jälkeen ja hänet on sittemmin tuomittu 30 000 ruplan, eli noin 250 euron sakkoihin, kertoo BBC.

Viranomaisten mukaan häntä olisi voitu syyttää Venäjän uuden lain perusteella, jonka mukaan Venäjän armeijaan liittyvien "valeuutisten" levittämisestä voi saada jopa 15 vuoden vankeustuomion.

– Olin harkinnut mahdollisia laillisia seurauksia etukäteen. Toivon, että vältän ne. Jos joudun vankitaan, toivon, että saan lyhimmän tuomion, Ovsjannikova kommentoi Reutersin välittämässä videohaastattelussa.

Ovsjannikovan mukaan Venäjän sotilaallinen hyökkäys Ukrainassa oli viimeinen pisara, josta venäläistoimittaja ei voinut enää vaieta.

– Sitä ei voi hyväksyä, enkä voinut olla enää hiljaa. Kaltaisteni tavallisten ihmisten, venäläisten naisten, on tehtävä asialle jotain. Kaikkien Venäjällä on tehtävä jotain asialle.

Venäläistoimittajan mukaan fyysisen sodan lisäksi maailmalla on käynnissä informaatiosota.

– Sotaa tukevilla ihmisillä ei ole kokonaiskuvaa tapahtumista. Ymmärtääkseen on luettava Venäjän, lännen ja Ukrainan mediaa. Totuus löytyy jostakin välimaastosta, kuten aina. Oikean sodan lisäksi meillä on käynnissä myös informaatiosota

Ovsjannikovalla on 17-vuotias poika. Katso yllä olevalta videolta, millaisia ajatuksia vallitseva tilanne herättää toimittajassa äidin näkökulmasta.

Sotaa vastustava mielenosoittaja näkyi suorassa uutislähetyksessä Venäjällä 0:45
Ovsjannikova näkyi suorassa televisiolähetyksessä miljoonille venäläiskatsojille maanantai-iltana.

Lue myös:

    Uusimmat