Mainos

Tuusulan piiritystapausta tutkitaan murhan yrityksenä

Rikospaikkatutkinnassa selvitetään myös, onko piiritetyillä miehillä ollut hallussaan esimerkiksi huumeita. Eilisen piiritystilanteen lauettua tuusulalaiskiinteistöstä on jo löydetty ampuma-aseita.

Poliisi on aloittanut Tuusulan piirityksen esitutkinnan. Tapausta tutkitaan murhan yrityksensä, koska kaksi teollisuuskiinteistöön linnoittautunutta miestä ampuivat kohti poliisia. Poliisin mukaan he kuuluvat rikollisjärjestöihin: toinen Rogues Galleryyn ja toinen Batsiin. Molemmat ovat olleet aiemmin vankilassa.

Kiinteistöstä on löytynyt ampuma-aseita. Rikospaikkatutkinnassa odotetaan selviävän, onko alueella muuta luvatonta, kuten huumeita.

Piiritys sai alkunsa vappuaattona iltapäivällä, kun poliisi meni ottamaan kiinni viittä pahoinpitelystä epäiltyä miestä. Kolme saatiin heti kiinni, mutta kaksi miehistä linnoittautui läheiseen teollisuuskiinteistöön Vanhan Lahdentien varrella. Piirityksen kohteena ollut rakennus tunnetaan Tuusulassa Karin Kiven teollisuuskiinteistönä. Teollisuuskiinteistössä on paikallisten mukaan ainakin hautakiviveistämö, mutta paikalla on ollut myös moottoripyöräkerholaisten toimintoja.

Piiritys päättyi eilen hieman iltayhdentoista jälkeen. Poliisi otti molemmat miehet kiinni aivan rakennuksen ulkopuolelta.

- Ensin kiinniotetulla miehellä oli haava ylävartalossa, ja vammojen syntyminen on tutkinnan alla. Todennäköisesti vamma ei ole syntynyt ampumisesta, keskusrikospoliisin (KRP:n) ylikomisario Rabbe von Hertzen kertoi aamupäivällä tiedotustilaisuudessa.

Poliisin mukaan haavoittunut mies oli hengenvaarassa ja hänet toimitettiin sairaalahoitoon. Tällä hetkellä hänen tilansa on vakaa.

Poliisi kertoi aamun tiedotustilaisuudessa ampuneensa tapahtumien aikana kolme laukausta. Piiritetyt ampuivat poliisin mukaan useita kymmeniä kertoja.

Tapahtumapaikka pysyy edelleen eristettynä, sillä poliisi haluaa varmistaa sen turvallisuuden. Rikostutkintavastuu on keskusrikospoliisilla.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.