Tuure Kilpeläinen avoimena riidoistaan Manuela-puolison kanssa: "Saatan jyrätä omaa näkemystäni"

3:00
Tuure Kilpeläinen kuvailee koronakevään olleen itselleen "ihmistesti".

Tuure Kilpeläinen myöntää oman egon nousevan toisinaan riitatilanteissa esiin.

Muusikko Tuure Kilpeläinen työskenteli ensikertaa Vain elämää -lyriikoiden parissa vaimonsa  Manuela Boscon kanssa. Vain elämää nähdään Nelosella syyskuussa.

– Manuela keksi näkökulman Pyhimyksen biisiin. Se on ensimmäisiä tekstejä, joita olen jonkun toisen kanssa tehnyt. Teimme sen perhevoimin kotona, Kilpeläinen paljastaa Vain elämää -pressitilaisuudessa MTV Uutisille.

Taiteilijapariskunta on työskennellyt aikaisemminkin yhdessä - tosin omia vahvuusalueitaan hyödyntäen. Hyvä esimerkki siitä on marraskuussa ilmestyvä instrumentaaliteos Seven Sisters, joka pohjautuu Boscon maalausten pohjalle. 

– Kuusi vuotta sitten pariskunta tapasi kyseisten teosten äärellä. Tuolloin Manuela pyysi, että tekisin teoksiin oman musiikin. Nyt se projekti viedään loppuun.

Aina yhdessä työskentely ei ole kuitenkaan helppoa. Kilpeläisen mukaan parisuhteen molemmat osapuolet ovat vahvoja persoonia, joka toisinaan näyttäytyy myös riitoina. 

– Välillä riitelemme, kun teemme yhdessä töitä. Joskus riidat eivät liity edes töihin, mutta niiden kautta tulee ilmi jotain olemisen tapaa, joka yllättää. Riitoihin saattaa sekoittua esimerkiksi kotityöt, kirjopesuohjelmat ja muut arkiset asiat, Kilpeläinen kertoo.

Jokainen parisuhteessa ollut tietää todennäköisesti mistä Kilpeläinen puhuu. Kommunikaatio-ongelmat voivat olla riidoissa läsnä, vaikka näkemys halutusta lopputuloksesta olisikin pariskunnan yhteinen.

– Saatan jyrätä omaa näkemyksiäni. Sitten, kun on kaksi vahvaa persoonaa, joilla on vahvat näkemykset. Uskon, että kyse on enemmän kommunikaatio-ongelmista niissä tilanteissa. Voimme ajaa ihan samaa asiaa, mutta matkaan tulee väärinymmärryksiä.

Riitatilanteessa avoimena pysyminen voi olla toisinaan haastavaa.

– Omalta puoleltani siinä voi vaikuttaa esimerkiksi myös oma ego, Kilpeläinen myöntää.

Kilpeläisellä ego saattaa esiintyä toisinaan vaimolleen kukkoiluna. 

– "Älä tule selittämään, olen tehnyt hommat aina ja näin tämä menee". Tuollaista ajattelua voi myös olla käytöksen taustalla. Itsestä pitää kuitenkin oppia ja haluan tuoda rakentavaa ja hyvää energiaa keskusteluihin.

Kilpeläisellä on kuitenkin selkeä näkemys siitä, millä tavoin hän haluaisi riitatilanteissa suhtautua.

– Kumppania pitäisi kuunnella enemmän. Lisäksi olisi hyvä miettiä sitä, mitä tuo itse pöytään. Pariskunnat äyskivät helposti toisilleen ja välillä kunnioitus saattaa unohtua. Sellaisissa tilanteissa pitäisi suhtautua puolisoon niin kuin tapaisi ihmisen ensimmäistä kertaa, hän päättää.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja