Tuulomantorttu

Kun tekee mieli hyvää makeaa herkkua, vaikkapa viikonloppuleivonnaiseksi, on seuraava Tuulomantortun resepti kätevä. Sillä saa kerralla pellillisen suklaa-kahvikuorrutteisia leivospaloja. Ohessa olevaan pohjataikinaan ei ole käytetty kaakaojauhetta, mutta mikäli haluat paloista vielä suklaisempia voit lisätä pohjataikinaan n. 1 rkl:n kaakaojauhetta.

Uunipellillinen, n. 30 neliötä

  • 2 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 4½ dl erikoisvehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1½ dl maitoa
  • 1½ dl voi- tai margariinisulaa
  • Päälle:
  • ½ dl kuumaa vahvaa kahvia
  • ½ dl kuumaa voisulaa
  • 4 dl tomusokeria
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • Pinnalle:
  • kookoshiutaleita tai mantelilastuja

Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri vehnäjauhoihin ja sekoita jauhoseos vuorotellen maidon ja sulan jäähtyneen rasvan kanssa taikinaan. Kaada taikina reunalliselle uunipellille voidellun leivinpaperin päälle, levitä tasaiseksi. Kypsennä 200 asteisen uunin keskitasolla n. 15 min.

Sekoita täytteen aineet tasaiseksi ja levitä lämpimälle torttupohjalle kuorrutteeksi, ripottele pinnalle heti kookoshiutaleita tai mantelilastuja. Leikkaa jäähtyneenä n. 6 x 6 cm neliöiksi terävällä veitsellä. Jos kuorrute tarttuu veitseen, kostuta se välillä kuumassa vedessä.

Resepti: Arja Savela

Lue myös:

    Uusimmat