Tuula Tenkasen ura päättyi onnenkyyneliin, vaikka olympiamitali karkasikin käsistä – "En onnistunut siinä"

Tuula Tenkasen hieno purjehdusura tuli sunnuntaina päätökseensä, kun hän sijoittui Tokion olympialaisten laser radial-luokassa viidenneksi.

Tenkanen päätti olympiaurakkansa ja kilpauransa mitalilähdön neljänteen sijaan. Kokonaistuloksissa Tenkanen jäi viidenneksi. Vaikka ura ei saanutkaan nyt kruunua olympiamitalista, oli Tenkanen onnellinen taiston tauottua.

– Aika tunnekuohua. Enimmäkseen siitä, että tiesi näiden olleen viimeiset kisat. Osittain myös siitä, että onnistuin tekemään olympiadin parhaan arvokisasuorituksen, vaikka mitalia ei nyt tullutkaan, liikuttunut Tenkanen totesi medialle.

Tenkanen purjehti lähes koko olympiaurakan aikana kärjen tuntumassa, mutta mukaan mahtui myös kaksi totaalisesti epäonnistunutta lähtöä. Nuo epäonnistuneet lähdöt maksoivat lopulta mitalin.

– Sanoin ennen kisaa, että haluan purjehtia tasaisen viikon, koska on pakko purjehtia tasaisesti, jos haluaa olla kärjessä. En onnistunut ihan siinä tavoitteessa. Kaksi liian huonoa lähtöä. En nyt jaksa sitä liikaa murehtia. Sille asialle ei voi enää mitään. Turha sitä on jossitella, Tenkanen summaa.

Tenkanen sivusi uransa parasta olympiasijoitusta, sillä hän oli viides myös viisi vuotta sitten Rio de Janeirossa. Olympialaisista jäi Tenkaselle vain hyviä muistoja.

– En silloinkaan ollut siihen ihan pettynyt. Toki viides on aina lähellä mitalia.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja