Tuula Tenkanen valmis taistelemaan mitalista, voittotaistelussa yhä yllättävä muuttuja – "Ainoa keino nousta on purjehtia hyvin"

3:27
Tulosruutu: Topi Raitanen selvitti tiensä 3000 metrin esteiden olympiafinaaliin – Sara Kuivisto pinkoi Suomen ennätyksellä 800 metrin välieriin

Purjehtija Tuula Tenkanen lähtee sunnuntaiseen Laser radial -luokan mitalipurjehdukseen seitsemänneltä sijalta. Kisan kymmenen parasta ratkovat luokan kärkisijat.

Tenkanen oli edellisissä olympialaisissa Riossa viides. Mitali vaatii sunnuntaina erinomaisen onnistumisen, joten taktiikka on yksinkertainen.

– Lähden vain tekemään omaa hyvää suoritustani. Ainoa keino nousta on purjehtia hyvin, Tenkanen naurahti Olympiakomitean jakamalla haastattelunauhalla.

Välipäivää hän aikoo viettää retkeilyvideoita katsellen ja jumppaillen.

Tokion olympiaregattaan uransa lopettavalla Tenkasella oli tänään värikäs ja dramaattinenkin päivä, sillä luokan yhdeksännessä lähdössä hän jäi 32:nneksi. Sijoitus pudotti hänet kakkossijalta kuudenneksi.

– Oli vaikeaa. Olin ylämerkillä vielä kohtalaisesti, mutta hävisin tosi paljon ensimmäisellä myötätuuliosuudella, Tenkanen kertoi.

Luokan kymmenennessä lähdössä tuli lisää väriä, sillä luokkaa johtava Tanskan Anne-Marie Rindom ei startannut. Hän poistui veneellään lähtöviivalta, mutta palasi vielä hetkeksi takaisin ja poistui uudestaan. Hänet hylättiin lähdöstä, jossa Tenkanen oli yhdeksäs.

– Olin sen verran lähellä, että kuulin hänen saaneen toisen keltaisen lipun, Tenkanen kertoi.

Omaan lähtöönsä Tenkanen oli tyytyväinen.

– Toisessa lähdössä reitinvalinnat onnistuivat paremmin kuin ensimmäisessä. Se oli kokonaisuutena ehjä suoritus, Tenkanen sanoi.

Aamupäivän lähdössäkin 26:nneksi jäänyt Rindom on alustavien tulosten mukaan luokan kärjessä, mutta tilanne voi vielä muuttua. Hollannin Marit Bouwmeester nousi uhkaamaan tanskalaisen kärkisijaa ja on seitsemän pisteen päässä.

Tenkasen ero kolmossijaan on kahdeksan pistettä. Mitalilähdössä jaetaan tuplapisteet, joten isotkin muutokset ovat mahdollisia.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja