Tuukka Temosen seuraava elokuvaprojekti julki – kertoo pararatsastaja Jaana Kivimäen taistelusta

Tuukka Temosen seuraava elokuvaprojekti on selvillä.

Elokuvaohjaaja Tuukka Temosen seuraava pitkä elokuva Puolet minusta kertoo paraolympiaratsastaja Jaana Kivimäen tarinan.

Kivimäki on ollut alaraajahalvaantunut vuodesta 2004 jouduttuaan vakavaan onnettomuuteen, jossa hevoskuljetusauton lastaussilta romahti hänen päälleen. Kivimäki ei kuitenkaan ole antanut onnettomuuden lannistaa itseään, vaan on noussut pararatsastajana maailman huipulle.  Hänen seuraava päätavoitteensa on Tokion olympialaiset 2020.

Elokuvan tuottaa Optipari Oy ja kuvaukset alkavat kesällä 2019. Elokuvan ensi-ilta on syksyllä 2020. Kivimäki on keskustellut useaan otteeseen Temosen kanssa elokuvan tarinasta ja odottaa projektia mielenkiinnolla.

– Onhan tämä aika mielenkiintoista ja jännittävää. Kun Temoset ottivat yhteyttä niin yllätyin, ja tietysti olin toisaalta aika otettu. Jonkin aikaa meni ennenkuin tajusin mitä tässä on tapahtumassa. Kerroin tarinani ja kun leffa on fiktiivinen, niin kaikki on nyt Temosen käsissä. Toivottavasti leffasta tulee hyvä, Kivimäki kertoo tiedotteessa

– Jaanan taistelu onnettomuuden pohjalta pararatsastusareenoille on hieno elokuvan aihe. Jaanan tarina pysäyttää miettimään ja kannustaa ajattelemaan postiivisesti. Myös paraurheilu itsessään ansaitsee tulla enemmän esille, joten tartun tähän työhön suurella kunnioituksella, Temonen lisää.

Lue myös:

    Uusimmat