Tutustu MTV:n uuteen uutisankkuriin: 30-vuotias salibandya pelaava Jaakko

30-vuotias Jaakko Loikkanen on saapunut MTV:n uutisstudiolle suoraan lomalaisen remonttihommista. Nyt hänestä otetaan valokuvia studiossa, mutta huomenna hän on jo tositoimissa – ankkuroimassa illan uutisia.

– Ei ole väliä, kenet saan ensimmäiseksi ankkuriparikseni, Loikkanen naurahtaa lisäten: toivottavasti kuitenkin jonkun kärsivällisen, joka jaksaa opettaa minua.

Tampereen yliopistossa opintiensä käynyt Loikkanen saapuu MTV Uutisiin Yleltä, jossa hän on viimeisimmän vuoden juontanut päätoimisesti A-Studiota. Sitä ennen hän on työskennellyt Ylen Ajankohtaisessa kakkosessa ja Pressiklubilla. Varsinaista uutiskokemusta hänellä on kesätoimittaja-ajoilta Kymen Sanomista ja Aamulehdestä.

Vaikka hän viihtyi Ylellä, oli uutisankkurin paikka Maikkarilta enemmän kuin mieluinen. Uutistyöhön hän ajautui alun perin sattumalta, kun koulun kautta oli harjoitusmahdollisuus Ylen Ajankohtaisessa kakkosessa.

– Menin suoraan koulusta Ylelle. Ehkä ajattelin, että kun olen verraten työurani alussa, niin ei olisi pahitteeksi hakea kokemusta muualtakin. Kun tämä mahdollisuus tuli, niin oli lopulta helppoa tehdä päätös. 

Vaikka hän onkin viettänyt juuri pitkää kesälomaa, ei uutisihminen pääse koskaan täysin irti maailman tapahtumista. Pari ensimmäistä lomaviikkoa meni uutispimennossa, mutta nyt hän on pikkuhiljaa alkanut asennoitua mediamaailmaan. Varsinkin politiikan uutiset kotimaasta ja ulkomailta kiinnostavat. Kreikan tilanne jännittää ja tarjoaa toisaalta haasteita: miten kertoa siitä niin, että ihmiset ymmärtävät?

– Se on uskomaton syherö koko juttu, hän sanoo. 

Vakavien aiheiden vastapainoksi Loikkanen lukee varsinkin työmatkoillaan kevyitä uutisia kännykkänsä somevirrasta.

Suomen kesää pakoon Espanjaan

Mutta ne remppahommat. Mies remontoi parhaillaan vaimonsa kanssa rivitaloasuntoa Vantaan Metsolassa. Hän muutti kotikonnuiltaan Tampereelta Helsinkiin puolitoista vuotta sitten, tällä hetkellä he asuvat vielä Helsingissä.

– Siinä Kurvissa, ihan Piritorin laidalla, aika siisti paikka.

Suomen kolea kesä ei ole tulevaa uutisankkuria haitannut, sillä hän on ehtinyt lomansa aikana matkustella muun muassa Espanjaan hyvän ystävänsä häihin. Lomat on kuitenkin pian lusittu, ja hän astuu uuteen työhönsä innostuneena ja jännittyneenä.

– Hyvällä tavalla jännittää, ja toivon pystyväni tuomaan Maikkarille uutta tyyliä muun muassa uutisten studiokeskusteluihin, hän miettii.

Kun uusi kasvo tulee televisioon, täyttyy kanavan palautelaatikko usein ihmisten kommenteista. Loikkanen on oppinut suhtautumaan palautteeseen maltillisesti; ei ota kaikkea itseensä, mutta lukee ja ottaa opikseen.

Eniten hän on tähänastisella työurallaan nauttinut hetkistä, kun kesken – tai juuri ennen – suoraa lähetystä on tullut tuore uutinen.

– Silloin tulee sellainen hyvä uutisfiilis, Loikkanen sanoo ja naurahtaa, että niitä hetkiä taitaa olla vielä paljon edessä.

Kun tämä mies ei ole töissä, hänet löytää usein pelaamasta salibandya. Rakas harrastus on kulkenut mukana jo 20 vuoden ajan, ja tällä hetkellä kavereista koostuva porukka pelaa ”huikean kovassa 5-divarissa”.

Jaakko Loikkanen aloittaa MTV Uutisten ankkurina tiistaina 14.7.2015 Seitsemän Uutisissa. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja