Tutkinta humalassa kekkuloineesta ex-ministeristä lopetettiin Ruotsissa – ei tunnettuja todistajia

Ruotsissa esitutkinta entistä valtiovarainministeriä Anders Borgia vastaan on lopetettu, kertoo poliisi.

Esitutkinta aloitettiin lauantaina, koska Borg oli käyttäytynyt sopimattomasti toissa viikonloppuna Tukholman saaristossa pidetyissä juhlissa. Niissä Borg esitteli rajussa humalassa sukupuolielimiään ja käyttäytyi uhkaavasti muita vieraita kohtaan.

Poliisin mukaan tutkinnan jatkolle ei ole edellytyksiä, koska tapaukselle ei ole tunnettuja asianomistajia tai todistajia. Vihjeet tapauksesta poliisi oli saanut anonyymeilta yksityishenkilöiltä.

Hallituspaikat menivät

Tukholman poliisin tiedottaja Mats Eriksson kertoo, että tutkinta voidaan aloittaa vielä uudestaan, jos uusia merkittäviä asioita ilmenee.

Anders Borg on pyytänyt tekojaan anteeksi ja selittänyt käyttäytymisen johtuneen kovasta stressistä. Kohun jälkimainingeissa hän joutui jättämään hallituspaikkansa Kinnevikissä ja Bimassa. Lisäksi eilen Borg jätti tehtävänsä suurpankki Citigroupin neuvonantajana.

Borg toimi Ruotsin valtiovarainministerinä vuosina 2006-2014. Hän teki Juhana Vartiaisen kanssa keväällä 2015 raportin, jossa esitettiin keinoja Suomen taloudellisen tilan parantamiseksi.

 

  

Lue myös:

    Uusimmat