Mainos

Tutkimus: Viisaat päätökset syntyvät vessahädässä

Psykologian tutkijat ovat selvittäneet, että ihmiset, joilla on täysi rakko, osaavat kontrolloida itseään paremmin tehdessään tärkeitä ja kalliita päätöksiä.

Hollantilaisessa Twenten yliopistossa tehty tutkimus kertoo, että pidätysmekanismi aktivoi aivoissa myös haluun ja palkitsemiseen liittyviä tunnealueita, uutisoi telegraph.co.uk.

– Impulsiivisten halujen ja lyhytnäköisen halujen palkitsemisen kontrollointi on peräisin samalta neurologiselta alueelta, tutkimusryhmää johtanut tohtori Mirjam Tuk vahvistaa.

Tutkimuksessa koehenkilöt olivat nauttineet runsaasti vettä, ja 40 minuutin jälkeen heidän piti tehdä kahdeksan valintaa. Yhtenä tehtävänä oli valita, haluaisiko koehenkilö 11 euroa käteen seuraavana päivänä vai 22 euroa 35 päivän aikana. Henkilöt, joilla oli rakko täynnä, valitsivat pidemmällä aikavälillä saatavan suuremman palkkion.

– Ehkä ihmisten pitäisi juoda pullo vettä, ennen kuin he tekevät päätöksiä vaikkapa osakkeiden ostamisesta. Tai sitten impulsiivisiin ostoksiin kannustavien kauppojen pitäisi varata wc-tilat asiakkaille, Tuk ehdotti.

MTV3/Helmi

Lähde: Telegraph.co.uk

Kuva: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.