Mainos

Tutkimus: Vähäinenkin alkoholi vaarallista ylipainoisille

Ylipainoiset alkoholinjuojat ovat kaksinkertaisessa vaarassa sairastua maksakirroosiin ja muihin maksasairauksiin, ilmenee kahdesta laajasta brittitutkimuksesta.

Tutkimustuloksista raportoivan BBC:n mukaan lasillisen viiniä päivittäin nauttivilla ylipainoisilla naisilla riski sairastua maksasairauksiin on lähes kaksinkertainen ei-ylipainoisiin verrattuna. Tutkijoiden mukaan miehillä tendenssi on samansuuntainen. He sanovatkin, että "turvallisen" alkoholinkäytön suosituksia olisi pikaisesti tarkastettava ylipainoisten osalta.

Ensimmäisessä tutkimuksessa Oxfordin yliopistossa tutkittiin yli miljoona keski-ikäistä brittinaista. Tutkimuksen mukaan arviolta 20 prosenttia keski-ikäisten naisten maksakirroositapauksista johtuu ylipainosta ja 50 prosenttia alkoholista.

Toisessa tutkimuksessa seurattiin yli 9 000 miestä Skotlannissa. Sen mukaan yli 15 ravintola-annosta viikossa alkoholia kuluttavien ylipainoisten miesten riski maksasairauteen oli 19-kertainen hoikkiin verrattuna.

Maksakirroosiin ja muihin maksasairauksiin sairastuneiden määrä on jatkuvassa kasvussa Britanniassa. Alkoholinkulutuksen tiedetään lisäävän maksakirroosin vaaraa ja myös lihavuuden riskeistä saadaan jatkuvasti uutta todistusaineistoa.

(MTV3)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja