Tutkimus: Tällaiset naiset iskevät varatun miehen

Varatun vikittelemisessä on monia houkuttelevia puolia. Tutkimus selvitti, minkälainen nainen iskee varatun miehen.

Tutkimukset ovat osoittaneet, että varatuilla miehillä on kummasti vientiä. Esimerkiksi yhdysvaltalaisen tutkimuksen perusteella 15–20 prosenttia yli 35-vuotiaista naisista solmii pitkäaikaisen suhteen naimisissa olevan miehen kanssa. Toisen yhdysvaltalaisen tutkimuksen perusteella nelinkertainen määrä naisia pitää varattua miestä sinkkua kiinnostavampana. Varattu mies siis kiinnostaa, mutta mitä on olla toinen nainen?

Mikä siinä varatussa oikein viehättää?

Maailma on täynnä vapaita miehiä, joten mikä siinä varatussa miehessä oikein viehättää? Ensinnäkin naiset kokevat, että varattu mies on turvallinen valinta. Miehen kanssa voi pitää hauskaa ilman huolta siitä, että mies haluaa välittömästi lyödä hynttyyt yhteen. Samaisen syyn vuoksi miehetkin suosivat varattuja naisia.

Toiseksi naiset ajattelevat naivisti, ettei varattu mies ajattele naista pelkkänä seksiobjektina. Todellisuudessa varattu mies janoaa eritoten seksiä, koska usein miehen omassa parisuhteessa seksi on hiipunut minimaaliin siitä, mitä se oli suhteen alkuaikoina.

Naisia kiinnostavat miehet, jotka eivät ole nössöjä ja varatuilla miehillä on erittäin usein hyvä itsetunto. Tämä siksi, ettei aviomiehen tarvitse olla mikään epätoivoinen pokaaja, koska kotoa löytyy nainen, joka ehkä kenties jopa joskus hyvässä mielialassa ja rentoutuneessa olotilassa tyydyttää miehen seksuaaliset tarpeet. Miehen itsevarmuuden lisäksi naiset pitävät myös haasteista. Varatun miehen iskeminen on mannaa naisen itsetunnolle, koska tällöin hän pystyy lyömään laudalta toisen naisen.

Osa naisista haluaa myös jotain sellaista, jota muiden on vaikea saada. Mikäli varattu mies lankeaa loveen, on se aina rasti seinälle ja ylpeyden aihe naisporukassa. Varatun miehen iskeminen voi myös olla kosto omalle ystävättärelle. Nainen on naisen pahin vihollinen etenkin suhdeasioissa. Parhaiten ystäväänsä loukkaa iskemällä tämän miesystävää.

Rakkaus ei katso, onko toinen varattu vai ei

Oli motiivi varatun miehen iskemiseen sitten mikä tahansa, niin rakkaus on lopulta hyvin epäjärkiperäinen tunne. Rakkaus voi siis yllättää kenet tahansa siviilisäädystä ja moraalista huolimatta. Ihmisen rakastuessa ei ole väliä, onko unelmien henkilö jo varattu vai ei. Rakkauden tarve kun voittaa usein järjen. Yhdysvaltalaisen tutkimuksen perusteella erityisesti kaksi tiettyä naisryhmää päätyy varatun miehen käsivarsille: seksuaalisesti aktiiviset ja iäkkäät naiset sekä uranaiset.

Hyvin harvoin rakkaussuhteet varatun miehen kanssa kuitenkaan kestävät koko eliniän. Vain suunnilleen joka neljäs suhde johtaa avioliittoon. Yleensä suhteen kesto on noin kaksi vuotta. Kaksi vuotta on itse asiassa se aika, jonka säkenöivän rakkauden katsotaan yleisesti ottaen kestävän. Sen jälkeen rakastumisen huuman aiheuttaneen fenyylietyyliamiini-nimisen hormonin eritys alkaa heikentyä ja arki palautuu kahden ihmisen välille.

Hetken kestää onni tuo

Salainen ja kielletty suhde saattaa aluksi tuntua hyvinkin kiehtovalta. Seksi on tällaisessa suhteessa perin usein maata järisyttävää, koska seksi on monesti se seikka, joka pitää henkilöt pauloissaan. Suhteessa on varsin usein myös ihanaa romantiikkaa ja kukoistavaa rakkautta.

Viimeistään vuoden kuluttua naisen itsetunto voi kuitenkin alkaa murentua. Mies on kuukausien ajan luvannut ummet ja lammet – ehkä kenties jopa erota vaimostaan. Lupauksille ei kuitenkaan ole tullut mitään katetta. Mies hallitsee suhdetta täysin ja nainen on pelkästään sen varassa, soittaako mies hänelle vai ei. Mies myös määrittää tapaamisten ajankohdat.

Kun nainen ei enää hallitse omaa ajankäyttöään, saattaa hänestä tulla katkeroitunut ja masentunut. Viimeistään tässä vaiheessa nainen ymmärtää sen, ettei hän suinkaan ole se ensimmäinen ja tärkein nainen maailmassa vaan joku muu on miehelle aina tärkeämpi kuin hän. Tällöin nainen lopulta havahtuu siihen tosiasiaan, että mies hylkää hänet jokaisena päivänä, jonka hän viettää oman vaimonsa kanssa.

Rakkauden huumassa oleva nainen uskoo ja odottaa sitä hetkeä, jolloin mies valitsee hänet ja ilmoittaa eronneensa vaimostaan. Hyvin usein mies on tehnyt valintansa jo aikoja sitten. Hän on valinnut oman vaimonsa ja perheensä. Miehellä kun on liikaa menetettävää. Hän pitää seksistä toisen naisen kanssa ja varmasti rakastaakin tätä, mutta kun vaakakupin toisella puolella ovat ehkäpä omistusasunto, kallis kodin sisustus, hieno auto ja lapset. Silloin kiihottavinkin seksi jää lopulta toiseksi.

Mies alkaa väkisinkin jossakin vaiheessa suhdetta miettiä sitä, onko järkeä erota ja yrittää saada sama elintaso uudelleen toisen naisen kanssa. Omat lapsetkin ovat ehkä jo siinä iässä, että he tulevat toimeen ilman suurempaa kaitsemista. Uusi nainen saattaa kuitenkin haluta omia lapsia, mutta vaipparumba ja unettomat yöt eivät enää miestä innosta. Kaiken lisäksi arki tulee väkisinkin jokaiseen suhteeseen. Suurin osa miehistä laittaakin tässä kohdin jarrut päälle. On toki Tauskin kaltaisia miehiä, jotka näkevät uudessa suhteessa vain ne positiiviset puolet ja menevät alttarille asti. Heitä kuitenkin on vain vähemmistö. Suurin osa näistäkin miehistä eroaa lopulta enemmin tai myöhemmin. Uusi parisuhde kun ei lopultakaan tuonut mitään uutta päivittäiseen arkeen ja siihen utopiaan mitä miehet janosivat.

Vahvat pärjäävät aina

Mikäli aikoo suhteeseen varatun miehen kanssa, pitää olla vahva itsetunto. Lisäksi on syytä olla vankka taloudellinen asema. Myös omia harrastuksia ja ystäviä on syytä olla. Tällöin mies on vain yksi osa elämää, eikä miehestä ole millään tavoin riippuvainen. Rakkaussuhde on silloin vain piskuinen osa elämää. Jos ja kun mies päättää ottaa hatkat, ei sillä ole suurempaa merkitystä. Tilalle voi aina hankkia uuden rakastajan, sillä halukkaita miehiä menetetyn rinnalle kyllä piisaa pilvin pimein. Kannattaa myös muistaa se, että jos on ollut parisen vuotta suhteessa tietämättä sitä, miksi oikeastaan riippuu miehessä, ja jos edelleen yrittää muuttaa miestä mieleisekseen ja tuntee olonsa kurjaksi, on syytä nostaa kytkintä ja sanoa adios. Kyseisestä miehestä ei vain ole parisuhteeseen kanssasi, sillä hän vain käyttää sinua hyväkseen.

Seksologina ja etenkin miehenä annan tässä lopuksi tärkeän neuvon naisille: älä koskaan luota varatun miehen sanaan, koska hän lupaa vaikka mitä saadakseen seksiä!

Teksti: Kari Heusala

Kuvat: Shutterstock/Raisa Kanareva

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja