Mainos

Tutkimus: Parisuhdeväkivalta ei aina päädy viranomaisten tietoon

Tuoreen väitöskirjatutkimuksen mukaan nuoret naiset, jotka kokevat parisuhteessaan väkivaltaa, kääntyvät vain harvoin viranomaisten puoleen. Sen sijaan he puhuvat asiasta läheistensä kanssa.

Nuoret naiset hakevat harvoin viranomaisten apua parisuhdeväkivaltaan. Väkivaltaisesta parisuhteesta kärsivät nuoret naiset puhuvat väkivallasta sekä ystäviensä että kumppaninsa kanssa, mutta eivät yleensä hae apua viranomaisilta.

Tutkija Minna Piispa uskoo naisten ajattelevan, että heidän on pärjättävä yksin, koska ovat itse valinneet kumppaninsa. Väitöskirjassaan Piispa on tutkinut nuorten naisten eli 18-29-vuotiaiden väkivallan kokemuksia parisuhteessa.

Nuorilla naisilla väkivalta on kestänyt yleensä muutaman vuoden. Heihin kohdistuva väkivalta on vakavaa, tyypillisesti lyömistä, potkimista ja seksuaalista väkivaltaa. Nuoriin naisiin kohdistuva väkivalta eroaa muusta siten, että nuoriin naisiin ei kohdistu niin voimakas kontrollointi kuin iäkkäämpiin naisiin.

Piispa pitää kuitenkin hyvänä asiana, että nuoret naiset kertovat kokemastaan väkivallasta läheisilleen, sillä asia on ollut Suomessa pitkään vaiettu.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.