Amerikkalaisen Loma Linda -yliopiston tutkimus osoittaa, että pekaanipähkinöiden antioksidantit saattavat laskea riskiä sairastua esimerkiksi sydänsairauksiin.
Journal of Nutrition -lehdessä julkaistussa tutkimuksessa todettiin pekaanipähkinöiden sisältävän erityisen paljon E-vitamiineihin kuuluvaa gamma-tokoferolia. Tutkimuksissa havaittiin, että pähkinöiden syönti tuplasi gamma-tokoferolimäärän ihmisen kehossa sekä laski LDL-kolesterolia jopa 33 prosenttia.
– Tutkimuksemme osoittaa, että pekaanipähkinöiden syönti kasvattaa terveellisten antioksidanttien määrää kehossa. Tämä edesauttaa monien sairauksien, kuten syövän ja sydänsairauksien ennaltaehkäisyä, Loma Linda -yliopiston tutkija Ella Haddad kommentoi.
Tutkimukseen osallistui 16 miestä ja naista, iältään 23–44 –vuotiaita. Heidän ruokavalioonsa lisättiin tuntuva määrä pekaanipähkinöitä, jonka jälkeen tutkijat mittasivat säännöllisesti koehenkilöiden kehon kolesteroli- ja vitamiinipitoisuuksia.
Lähde: Science Daily
(MTV3)