Tutkimus: Näitä syömällä ehkäiset sydänsairauksia ja syöpää

Amerikkalaisen Loma Linda -yliopiston tutkimus osoittaa, että pekaanipähkinöiden antioksidantit saattavat laskea riskiä sairastua esimerkiksi sydänsairauksiin.

Journal of Nutrition -lehdessä julkaistussa tutkimuksessa todettiin pekaanipähkinöiden sisältävän erityisen paljon E-vitamiineihin kuuluvaa gamma-tokoferolia. Tutkimuksissa havaittiin, että pähkinöiden syönti tuplasi gamma-tokoferolimäärän ihmisen kehossa sekä laski LDL-kolesterolia jopa 33 prosenttia.

– Tutkimuksemme osoittaa, että pekaanipähkinöiden syönti kasvattaa terveellisten antioksidanttien määrää kehossa. Tämä edesauttaa monien sairauksien, kuten syövän ja sydänsairauksien ennaltaehkäisyä, Loma Linda -yliopiston tutkija Ella Haddad kommentoi.

Tutkimukseen osallistui 16 miestä ja naista, iältään 23–44 –vuotiaita. Heidän ruokavalioonsa lisättiin tuntuva määrä pekaanipähkinöitä, jonka jälkeen tutkijat mittasivat säännöllisesti koehenkilöiden kehon kolesteroli- ja vitamiinipitoisuuksia.

Lähde: Science Daily

(MTV3)

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja