Tutkimus: Näin pienellä vaivalla saat illallisvieraat palvomaan ruokaasi

Jos haluat tehdä paremman vaikutuksen ruokapöydässä istuviin, et tarvitse kalliitta keittiövempeleitä tai salaisia ainesosia – kunhan tarjoat annoksesi kanssa kasviksia.

Cornellin yliopiston tutkijat saivat selville, että kasvisten tarjoaminen ruoan kanssa saa illallisvieraasi ajattelemaan, että ruoka maistuu paremmalta. Tutkijat antoivat tutkimuksen osallistujille ruokalistat, joihin oli listattu esimerkiksi kanaa, pihviä ja pastaa sisältäviä annoksia. Vain osa tutkimusryhmälle tarjotuista annoksista sisälsi myös kasviksia.

Jokaista osallistujaa pyydettiin arvioimaan sekä annoksen maku että sen valmistanut kokki. Ihmiset, joille oli tarjottu esimerkiksi pihviä ja parsakaalia arvioivat molemmat osa-alueet paremmin kuin he, joiden lautasella ei kasviksia näkynyt. Pihvi- ja parsakaaliryhmän osallistujat jopa innostuivat suitsuttamaan annoksen valmistanutta kokkia huomaavaiseksi, tarkkaavaiseksi sekä epäitsekkääksi!

Syynä yllättävään tutkimustulokseen uskotaan olevan se, että ihmiset yhdistävät kasviksia sisältävän annoksen useimmiten vaivannäköön sekä aiemmin ravintolassa syötyihin annoksiin.

– Jos uskot, että ruoan eteen on nähty paljon vaivaa, se myös maistuu paremmalta. Tutkimuksen mukaan tämä pieni vaiva voi olla ainoastaan kasvisten lämmittäminen, Cornellin yliopiston professori Brian Wansink toteaa.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja