Tutkimus: Näin paljon ystäväsi vaikuttavat painoosi!

Miten sinä vietät iltaa ystävien kanssa? Lähdettekö lenkille vai istahdatteko television eteen napostelemaan herkkuja? Tuore tutkimus osoittaa, että seura tosiaan tekee kaltaisekseen – ainakin vaa'alla.

Niin huonot kuin hyvätkin tavat tarttuvat kaveruksesta toiseen yllättävän helposti: kuntoilun aloittanut ystävä saa sinutkin innostumaan lenkkeilystä, mutta usein alkoholia nautiskeleva seura saa sinutkin juopottelemaan – kuulostaako tutulta?

Harvardin yliopiston johtaman tutkimuksen mukaan ystäväpiirisi todella vaikuttaa yllättävän paljon siihen, kuinka terve olet ja oletko ihannemitoissasi.

Tutkimuksessa tutkittiin yli 12 000 ihmisen sosiaalista verkostoa ja huomattiin, että mikäli yhdenkin ystäväsi paino nousee liikalihavan mittoihin, sinunkin painosi nousee 57 prosentin todennäköisyydellä.

Esimerkiksi syömällä säännöllisesti ihmisten kanssa, jotka rakastavat roskaruokaa repsahdat itsekin helpommin ja kuntoilua välttelevä ystävä saa sinutkin pysymään sohvalla hanakammin.

Lähipiirin lihominen myös vaikuttaa tutkimuksen mukaan siihen, miten omien kilojen kerääntyminen koetaan – jos ystäväsi lihovat, et tunne huonoa omaatuntoa omien kilojesi kertymisestä.

Myös terveelliset tavat tarttuvat, joten mikäli mielit kesäkuntoon tai haluat voida paremmin, pyri kannustamaan myös ystäviäsi elämäntaparemontin aloittamiseen – silloin nimittäin tuplaat onnistumisprosenttisi!

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja