Mainos

Tutkimus: Mies kerjää sympatiaa ollessaan sairas

Sniis, köh! Puolet miehistä liioittelee flunssan oireita, väittää tutkimus. Mies kuitenkin välttelee sairaslomalle joutumista. Tutkijoiden mukaan nainen valittelee pikkuvaivoistaan joka päivä.

Puolet miehistä tekee tavallisesta päänsärystä tuskallisen migreenikohtauksen saadakseen sympatiaa. Mies myös valittaa sairastuttuaan naista enemmän, vaikka sairastuukin yleensä naista harvemmin. Mies kärsii keskimäärin viisi flunssaa vuodessa, nainen taas seitsemän, kertoo Daily Mail.

Tutkimuksessa havainnoitiin 3000 ihmistä. Tutkittujen naisten mukaan puolet miehistä liioittelee oireitaan; miehistä 40 prosenttia sanoi samaa naispuolisoistaan. Naisten mukaan 57 prosenttia miehistä etsii huomiota sairaana ollessaan, ja 66 prosenttia miehistä vaikeroi ja voivottelee jatkuvasti.

– Miehillä on vähemmän sairauskausia vuodessa, mutta kun he ovat sairaita, heidän huomionhakuinen käytöksensä varmistaa, että kumppani tietää heidän olevan sairas. Vaikka miehet haluavat maksimaalisen määrän sympatiaa, he yleensä taistelevat ja ottavat naista epätodennäköisemmin sairaslomaa töistä, kertoo Karl Elliott tutkimuksen toimeenpanneesta Engage Mutual -yhdistyksestä.

Miesten mielestä 50 prosenttia naisista haluaa huomiota sairastaessaan, ja 56 prosenttia syyllistyy vaikerointiin. Kolmannes miehistä totesi, että heidän puolisonsa kärsii hiljaisuudessa; vain 26 prosenttia naisista oli samaa mieltä mieskumppaneistaan.

Hoivaa vaikertajille

Kun flunssa iski, 76 prosenttia miehistä kieltäytyi jäämästä sairaslomalle. Kenties tällä on jotain tekemistä sen kanssa, että naisista 34 prosenttia ei uskonut miehen todella olevan kamalan sairas, vaikka tämä niin väittikin.

Kuusi naista kymmenestä ei kuitenkaan halunnut nähdä puolisonsa kärsivän, ja 49 prosenttia naisista yrittikin sairauden iskiessä tehdä miehen olon mahdollisimman mukavaksi. 46 prosenttia naisista tarjosi kipuilevalle miehelle kylvyn, ja 27 prosenttia neidoista toi aamiaisen sänkyyn.

MTV3/Helmi

Lähde: Dailymail.co.uk

Kuvat: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.