Tutkimus: Miehet kärsivät erosta enemmän kuin naiset

Tuoreen britannialaistutkimuksen mukaan miehet kärsivät avioerosta usein enemmän kuin naiset.

Brittitutkimuksen mukaan miehet ottavat avioeron usein raskaammin kuin naiset. Naiset sitä vastoin kokevat avioeron jälkeen todennäköisemmin olonsa jälleen onnelliseksi.

Tutkimuksessa selvisi, että vuosi avioeron jälkeen 48 prosenttia miehistä kokee olonsa todella yksinäiseksi. Naisista 35 prosenttia käy läpi samoja tuntemuksia vielä vuoden eron jälkeen.

Eronneilla naisilla todettiin olevan tiiviimpi ystävien tukiverkko ympärillään kuin eronneilla miehillä. Ystävien tuki todettiin tutkimuksessa äärimmäisen tärkeäksi, jotta elämää olisi mahdollista jatkaa hyvillä mielin eron jälkeen.

– Naiset osaavat käsitellä eroa tunnetasolla paremmin. Heillä on laajempi ystäväpiiri ja heidän on helpompi puhua omista tunteistaan. Vaikka naiset eivät ole usein taloudellisesti paremmassa asemassa kuin miehet, käyttävät naiset yhä useammin eroa ponnahduslautana uudelle uralle, kokenut avioerojuristi Adam Witkover kertoo.

Miesten todettiin tutkimuksessa myös katkeroituvan naisia helpommin.

– Miesten on vaikeampi ilmaista tunteitaan ja he ovat usein katkerampia erosta kuin naiset. Minun kokemukseni mukaan miesten on vaikeampi päästää irti menneestä, Witkover jatkaa.

Miehillä on myös naisia enemmän vaikeuksia ryhtyä arkisiin askareisiin - kuten kotitöihin. Naisten todettiin tutkimuksessa nauttivan todennäköisemmin kotitöistä.

Avioeroa hakevien naisten lukumäärä suhteessa avioeroa hakeviin miehiin kasvaa jatkuvasti. Britanniassa 68 prosenttia avioeroista oli viime vuonna lähtöisin naisen aloitteesta.


MTV3 Helmi

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja