Tutkimus: Naisille ystävät tärkeämpiä kuin puoliso

Naisille ystävät ovat elämän suola ja nyt sen vahvistaa tuore brittiläinen tutkimus. Monet naisista viettävät viikonlopun mieluummin ystäviensä seurassa kuin oman kullan kainalossa.

Iso-Britanniassa teetetyn, naisille suunnatun, tutkimuksen vastanneista kolmasosa kertoo, että heillä on hauskempaa tyttökavereidensa kuin oman miehensä kanssa.

Yli 40 prosenttia naisista ilmoitti ystäviensä olevan parempia kuuntelijoita kuin puolisonsa ja salaisuudetkin kerrottiin ensimmäisenä tyttökaverille.

Tutkimukseen osallistui naisia kaikista ikäluokista ja vastaajista 15 prosenttia ilmoitti viettävänsä mieluummin aikaa ystäviensä, kuin miestensä seurassa. Tuloksista paljastui myös, että yli puolet naisista tuntee olonsa varmemmaksi ystäviensä kuin toisen puoliskonsa seurassa.

– Naisten keskeinen ystävyys on heidän tukiverkostonsa selkäranka. Monella meistä on ystävyyssuhteita, mitkä ovat kestäneet kauemmin kuin romanttiset suhteemme, huomauttaa psykoterapeutti Christine Webber.

– Ne ovat niitä tosiystäviä, jotka pysyvät rinnallamme lopun elämäämme. Me rakastamme ystäviemme huumoria ja ehdotonta tukea, jota heiltä saamme.


MTV3/Helmi

Kuva: Shutterstock

Lähde: femailfirst.co.uk

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja