Mainos

Tutkimus: Miehet hyötyvät avioliitosta taloudellisesti

Uuden tutkimuksen mukaan nykyään naiset eivät ole ainoita, jotka hyötyvät avioliitosta taloudellisesti.

Pitkään on ollut valloillaan käsitys, että naiset hyötyvät taloudellisesti avioliitosta miehiä enemmän. Uusi tutkimus kuitenkin osoittaa, että mentyään naimisiin miehet ovat taloudellisesti vakaammassa asemassa, sillä niin ovat nykyään myös heidän vaimonsa.

Pew Research Centerin tekemän tutkimuksen mukaan naisten parantunut koulutustaso ja suuremmat tulot tarkoittavat kaikenkattavasti parempaa elämää myös miehille.

– Avioliitto on nykyään erilaista kuin 40 vuotta sitten, Pewin ekonomisti ja tutkija Richard Fry kertoo.

– Ennen vaimot eivät käyneet töissä, joten perheen taloudellinen hyvinvointi jäi miesten harteille. Nykyään suurin osa vaimoista työskentelee, joten kotitalouksien tulorakenteesta on tullut miehille suotuisampi.

Pew-tutkimus vertaili vuosien 1970 ja 2007 välillä 30–44-vuotiaiden Yhdysvalloissa syntyneiden avioparien elämää. Tulosten mukaan nykypäivänä naisia valmistuu miehiä enemmän yliopistosta. Vuonna 1970 noin 64 prosenttia yliopistosta valmistuneita oli miehiä, kun taas vuonna 2007 luku oli 46,5 prosenttia. Vuosien 1970 ja 2007 välillä naisten tulot kasvoivat 44 prosentilla, mies kasvoivat vain 6 prosentilla.

Nykyään yhä suurempi osa naisia avioituu miesten kanssa, joilla on heitä alempi koulutus ja pienemmät tulot.

– Samalla kun naiset sanovat haluavansa avioliitolta paljon muutakin kuin taloudellista turvaa, miehet ovat valmiita avioitumaan naisten kanssa, joilla on ylempi koulutus ja suuremmat tulot, kertoo avioliiton historiasta kirjoittanut Stephenie Coontz.

Ekonomisti Betsey Stevenson Pennsylvanian yliopistosta sanoo Pew-tutkimuksen olevan kuitenkin liian rajoitettu. Se ei esimerkiksi osoita kuinka rahaa käytetään kotitalouksissa. Stevensonin mukaan tutkimuksessa ilmenee kuitenkin, että avioliitoissa on siirrytty tasavertaisempaan malliin, jossa molemmat osapuolet toimivat perheen elättäjiä.

(MTV3 Helmi)

Lähde: Ustoday.com

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.