Tutkimus: Machomiehet valmiimpia suojaseksiin

Uusi tutkimus osoittaa, että machomiehet harrastavat muita mieluummin suojaseksiä. Tutkimustulos on yllättävä, onhan korkea testosteronipitoisuus yhdistetty aiemmin riskikäyttäytymiseen, livescience.com uutisoi.

Vastoin yleisiä käsityksiä machomiehet ovatkin muita valmiimpia harrastamaan suojaseksiä, uusi tutkimus osoittaa. Tutkimuksen mukaan nuoret miehet, joilla on korkea testosteronipitoisuus käyttävät useammin kondomia kuin muut. Alhaisemman testosteronipitoisuuden omaavilla miehillä oli muita negatiivisempi suhtautuminen suojaseksiin ja he myös käyttivät harvemmin kondomia tilanteissa, jotka olivat jotenkin mutkikkaita.

Michiganin yliopistossa tehtyä tutkimusta varten seurattiin 18-19-vuotiaita kollegessa opiskelevia miehiä. Tutkimukseen osallistui 78 poikaa, jotka tulivat varakkaista perheistä.

Riskin käsite on kulttuurisidonnainen

Korkea testosteronitaso on aiemmin yhdistetty riskikäyttäytymiseen, minä suojaamattoman seksin harrastamista voidaan pitää.

Tutkija Sari Van Anders pohtii, että on mahdollista että miehet saavat ego- ja testosteronipiikkejä turvaseksin harrastamista, sillä se saa heidät näyttämään kokeneelta seksin saralla. Turvaseksin harrastaminen voi siis tuntua riskaabelimmalta touhulta kuin suojaamaton seksi.

Testosteroni on yhdistetty rohkeuteen, itseluottamukseen ja riskienottoon, kuten taloudellisiin riskeihin. Andersin mukaan riskin käsite on kuitenkin kulttuurisidonnainen. Turvaseksin harrastamista voidaankin pitää enemmän rohkeutta vaativana asiana kuin suojaamattoman seksin harrastamista.

Lue myös:

MTV3/Helmi

Kuva: Shutterstock, Yuri Arcus

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja