Tutkimus: Kolmasosalla koronasta toipuneista neurologisia tai psykiatrisia jälkioireita

Vertaistukiryhmän perustaja Joni Savolainen on kärsinyt koronaoireista jo 200 päivää – ”Osalle on annettu psykiatrisia diagnooseja sen takia, että nämä oireet ovat niin outoja” 10:19
Katso myös video: Vertaistukiryhmän perustaja Joni Savolainen on kärsinyt koronaoireista jo 200 päivää – ”Osalle on annettu psykiatrisia diagnooseja sen takia, että nämä oireet ovat niin outoja”

Joka kolmannella koronavirustaudista toipuneella on todettu psykiatrisia tai neurologisia oireita puolen vuoden sisällä tartunnasta, kertoo tuore tutkimus.

Lääketieteellisessä Lancet-lehdessä tänään julkaistussa tutkimuksessa käytiin läpi 230  000 koronavirustaudista parantuneen ihmisen potilastiedot. Kyseessä on laajin tähän mennessä aiheesta julkaistu tutkimus.

Tutkijoiden mukaan koronapotilaat saivat psykiatrisia tai neurologisia sairauksia huomattavasti todennäköisemmin kuin potilaat, jotka olivat sairastaneet muita hengitystieinfektioita.

Lue myös: Vertaistukiryhmän perustaja Joni Savolainen on kärsinyt koronaoireista jo 200 päivää – "Osalle on annettu psykiatrisia diagnooseja sen takia, että nämä oireet ovat niin outoja"

Lue myös:

    Uusimmat