Tutkimus: Kolmasosa naisista ei lähde ulos ilman meikkiä

Juuri tehdyn tutkimuksen mukaan naisista kolmasosa ei lähde kotoaan ilman pientä sotamaalausta. Tutkijoiden mukaan tämä kolmannes laittaa meikkiä vaikka lähtisi vain kauppareissulle.

Superdrugin tekemän tutkimuksen mukaan kolmasosa naisista meikkaa ennen ulos lähtöään. Kuusikymmentä prosenttia naisista puolestaan ei voisi kuvitellakaan menevänsä töihin ilman meikkiä, ja melkein puolet naisista kertoo käyttävänsä mieluummin meikkiä kuin olevansa meikittä.

Joillekin naisille ei ole merkitystä, onko kotona vai ihmisten ilmoilla. Yksi kymmenestä tutkimukseen osallistuneista naisista myönsi, ettei koskaan antaisi kumppaninsa nähdä heitä ilman täydellistä meikkiä.

– Monelle naiselle meikkaaminen on tärkeä osa heidän päiväänsä ja ajatus siitä, että ihmiset näkisivät heidät meikittä saattaa olla kauhistuttava, kertoo Superdrugin Sara Wolverson.

– Tiedämme, että vaikka säästetään, meikit nähdään tuikitarpeellisina.

– Meikkien käyttäminen ja ostaminen ei johdu turhamaisuudesta. Ne antavat naiselle itsevarmuutta menestyä elämän joka osa-alueella.

Työssä käyvillä naisilla tämä näyttääkin pitävän paikkaansa. Tutkimuksen mukaan he ovat vakuuttuneita, että meikittä kulkeminen vahingoittaisi heidän uramahdollisuuksiaan. Vajaa neljäsosa naisista uskoo, että heitä ei tällöin huomioitaisi ylennyksiä jaettaessa. 37 prosenttia on sitä mieltä, että johto olettaisi, etteivät he pitäisi huolta itsestään.

Meikkaus voi johtua epävarmuudesta

Elämäntaidon valmentaja Jackie Fletcher selittää kuitenkin, että meikkeihin luottaminen voi tarkoittaa, että nainen piilottelee muutakin kuin kalpeaa ihoa tai tummia silmänalusia.

– Meikkaaminen voi auttaa itsekunnioituksessa. Totuus on, että arvioimme ihmisiä ulkonäön perusteella, ja tämä voi olla erityisen tärkeää työssäkäyville naisille, joiden usein pitää näyttää ammattimaisilta. Mutta sillä on toinenkin puoli, Fletcher selittää.

– Jos meikkauksen syy on se, että nainen pelkää ihmisten tuomitsevan hänet ulkonäön perusteella eikä sen perusteella kuka hän on, ongelma pitää huomioida.

Naiset antavat paljon arvoa huulipunalleen ja ripsivärilleen.Yli kolmasosa 3000 tutkimukseen osallistuneesta naisesta oli vakuuttunut siitä, ettei heidän kumppaninsa olisi alunperin huomioinut heitä, jos he olisivat olleet liikkeellä meikittä.

Suhteen edetessäkään meikeistä ei luovuta. Naiset odottavat keskimäärin kaksi ja puoli kuukautta ennen kuin näyttävät rakkaalleen, miltä he näyttävät meikittä.

14 prosenttia meni jopa niin pitkälle, että kertoi heräävänsä miestään aiemmin, jotta ehtisi meikkaamaan ennen kumppanin heräämistä.

MTV3/Helmi

Lähde: dailymail.co.uk

Kuva: Shutterstock

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja