Tutkimus: Abortti turvallisempi kuin synnytys

Laillista aborttia ei kannata pelätä, sillä tutkimuksen mukaan riskit ovat hyvin pienet, Reuters uutisoi.

Laillisen abortin tekeminen on paljon synnyttämistä turvallisempaa, uusi yhdysvaltalaistutkimus esittää. Tutkijoiden mukaan naiset kuolivat 14 kertaa todennäköisemmin ennen tai jälkeen synnytyksen kuin abortin jälkeisiin komplikaatioihin. Tutkimus julkaistiin Obstetrics & Gynecology -julkaisussa.

Tutkimus osoittaa, toisin kuin jotkut väittävät, että abortin tekeminen, kuten myös synnyttäminen, on turvallista. Tutkimuksessa käytettiin hyväksi valtion tietoja Yhdysvaltojen synnytyksiin, raskauksiin ja aborttiin liittyvistä kuolemista.

Vuosina 1998-2005 11 000 synnytystä kohden kuoli yksi nainen. Abortin tehneistä kuoli yksi nainen 167 000 abortin tehnyttä kohtaan. Myös muut terveysongelmat olivat yleisempiä raskaana olevilla kuin abortin tehneillä. Korkea verenpaine, virtsatieongelmat ja mielenterveysongelmat rasittivat raskaana olevia naisia.

Myös aiemmat tutkimukset ovat antaneet viitteitä laillisen abortin turvallisuudesta. Useimmat abortit tehdään kirurgisesti, mutta aborttilääkkeen tultua markkinoille näin tehtyjen aborttien määrä on noussut. Riskit ovat hyvin pieniä.

Lue myös:

MTV3/Helmi

Lähde: reuters.com

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat