Tutkijat löysivät "rakkausalueen" aivoissa – täällä tunteet asuvat

Haluatko tietää missä rakkaus sijaitsee? Uusi tutkimus paljastaa aviokartan avulla missä aivojen osassa ihminen tuntee rakkauden ja seksuaalisen halun.

Asuuko rakkaus päässä vai sydämessä? Kansainvälinen tutkimus paljastaa, että aivoissa on oma paikka rakkaudelle ja seksuaalisille haluille. Journal of Sexual Medicine -lehdessä julkaistu tutkimus kartoitti aivojen alueita ja tutki varsinkin kohtia, joita intiimit tuntemukset aktivoivat.

– Kävi ilmi, että rakkaus ja seksuaalinen halu aktivoivat tietyt alueet aivoissa, kertoo Concordian yliopiston psykologian professori Jim Pfaus.

Tutkimuksiin osallistuneet henkilöt katsoivat sekä eroottisia kuvia että valokuvia rakkaimmistaan samalla kun heidän aivotoimintaansa mitattiin. Tämän avulla tutkijat pystyivät piirtämään kartan siitä missä ihminen tuntee rakkauden ja himon.

Rakkaus ja intohimo aktivoivat eri alueita aivojuoviossa (striatum) ja aivosaaressa (insula). Kun intohimo muuttuu rakkaudeksi, nähdään muutos myös aivoissa. Seksi ja ruoka aktivoivat samoja alueita kuin intohimo, kun taas aivojuoviosta puhutaan huumeiden käytön yhteydessä.

– Rakastuminen koetaan aivoissa samaan tapaan kuin addiktoituminen huumeisiin, tohtori Pfaus selittää.

AVA

Kuva: Shutterstock

Lähde: ScienceDaily, Wikipedia.org

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja