Mainos

Tutkijalta tuomio "hihamerkkikohusta": Media liioitteli otsikoita

Journalismin ja komiikan välistä suhdetta tutkiva Janne Zareff ymmärtää kansanedustaja James Hirvisaaren ”hihamerkkikohusta” nousseen suuttumuksen.

Hänen avustajansa Helena Eronen ehdotti tällä viikolla Uuden Suomen blogissaan pakollisia hihamerkkejä ulkomaalaisille. Myöhemmin hän selitti ehdotustaan mustaksi huumoriksi ja myönsi, että oli tehnyt arviointivirheen. Hirvisaari puolusteli avustajansa ja syytti mediaa siitä, että se oli liioitellut asioita.

Zareff antaa Hirvisaarelle ymmärrystä. Hänen mielestään Erosen kirjoitusta ei "ollut missään nimessä vakavissaan kirjoitettu".

– Vaikka kyseessä olisikin ennakkoluuloinen tai jopa rasistinen vitsi, ei voida missään tapauksessa vetää sitä johtopäätöstä, että nyt vaaditaan hihamerkkejä ulkomaalaisille. Ne otsikot, joita siitä nostettiin, oli virheellisiä. Se asiavirhe pitäisi oikaista, mutta eihän sitä tule koskaan tapahtumaan. Ja tässä mielessä ymmärrän hirveän hyvin edustaja Hirvisaaren tuohtumuksen, Zareff kertoi MTV3:n Huomenta Suomessa.

Hänen mukaansa vitsailu on ylipäätään makuasia, joka sopii tietyille ryhmille. Zareffin mielestä nyt on hyvä asia, että julkisuudessa on pohdittu sitä, millainen vitsi oli, eikä sitä, oliko kirjoitus vitsi vai ei.

– Nyt on pohdittu esimerkiksi sitä, oliko tämä vitsi itsessään hyvää keskustelua, Zareff tähdentää.

(MTV3)

Katso tutkija Janne Zareffin haastattelu: (Huomenta Suomi 13.4.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.