Mainos

Tutkija: Tappio Fallujassa ei vielä tarkoita Isisin loppua – "Käsillä inhimillinen katastrofi"

2:19

Irakin joukot ovat aloittaneet hyökkäyksen äärijärjestö Isisiä vastaan Fallujassa, joka on yksi keskeisimmistä Isisin hallussa olevista kaupungeista. Maanpuolustuskorkeakoulun tutkijan mukaan Isisin tappio Fallujassa ei tarkoita vielä sitä, että terroristijärjestö olisi lyöty.

Jos Isis menettää otteensa Fallujan kaupungista, on se sekä symbolinen että strateginen tappio alueita menettäneelle äärijärjestölle, arvioi maanpuolustuskorkeakoulun tutkija Antti Paronen. Kaupunki oli ensimmäinen Isisin valtaus tammikuussa 2014.

– Bagdadin turvallisuustilanne on kehno osin juuri siksi, että Falluja on Isisin hallussa ja terrorijärjestö pystyy tekemään sieltä iskuja, Paronen sanoi Kymmenen uutisissa.

Paronen pitää ”jossain määrin” todennäköisenä, että Irakin joukot onnistuisivat valtaamaan kaupungin.

– Tarkkaa aikataulua mahdotonta sanoa, mutta kyllä siihen muutamasta viikosta muutamaan kuukauteen menisi. Se, miten kovaa vastarintaa Isis Fallujassa tekee, on sen ajan kysymys.

Alueella on kymmeniä tuhansia siviilejä, joiden saaminen turvaan taisteluiden alta on Parosen mukaan erittäin vaikeaa. Pelkona on, että Isis käyttää siviilejä ihmiskilpenä tai pankkivankeina pitääkseen alueen hallussaan.

– Siellä on inhimillinen katastrofi käsillä.

Parosen mukaan Isisin peittoaminen sotilaallisin keinoin saattaisi lisätä terroristi-iskuja länsimaissa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.