Mainos

Tutkija: Tämän takia Obama perui Venäjän-matkansa

Kansainvälisen politiikan tutkijan Charly Salonius-Pasternakin mukaan Yhdysvaltain presidentin Barack Obaman päätös perua Moskovan-matkansa on osa Yhdysvaltain sisäpolitiikkaa.

Obama oli jo aiemmin ilmaissut pettymyksensä siitä, että Venäjä myönsi väliaikaisen turvapaikan tietovuotaja Edward Snowdenille. Ulkopoliittisen instituutin tutkija Salonius-Pasternak sanoo, että Obaman oli pakko reagoida tiukasti.

– Obamalla ei ollut mahdollisuutta olla reagoimatta Venäjän toimintaan. Tämä oli suhteellisen helppo julkinen tapa näpäyttää Venäjää ilman, että sillä olisi ollut mitään konkreettista vaikutusta Yhdysvaltain ja Venäjän tekemään yhteistyöhön muilla aloilla, Salonius-Pasternak toteaa.

Obama ilmoitti eilen peruvansa ensi kuuksi sovitun tapaamisen Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa ja matkustavansa sen sijaan Ruotsiin. Obamalla itsellään on painolastinaan NSA-vakoiluohjelman paljastuminen. Salonius-Pasternak arvioi, että tämä tuskin vaikuttaa Obaman vastaanottoon.

– Minä olisin erittäin yllättynyt, jos yksikään eurooppalainen johtaja esimerkiksi kieltäytyisi tapaamasta Obamaa viitaten tähän jupakkaan. Tai edes sanoisi mitään rivien välistä tulkittavaa hyminää siitä, että liittolaisten pitäisi luottaa toisiinsa, tutkija huomauttaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.